SportTips

3 redenen om bij een plaatselijke fietsenwinkel je reisfietsen te kopen

0

In Vlaanderen hebben zich in de loop der jaren talloze fietsgemeenschappen ontwikkeld. Een clubje met lokale mountainbikers, snellere wielrenners en de laatste tijd ook meer en meer e-bikers. Interesse om je aan te sluiten bij een lokale fietsclub? Of zin om het land – en misschien ook de buurlanden – op een sportieve manier te verkennen? Dan is het omwille van onderstaande redenen een goed idee om je nieuwste fiets bij een plaatselijke fietsenwinkel te kopen.

Grote schat aan kennis

Heb je het geluk om in het mooie Limburg te wonen? Dan zou het zonde zijn om geen elektrische fiets te hebben waarmee je talloze knooppuntroutes kan afrijden. Neem een kijkje bij een plaatselijke fietsenwinkel in Hasselt om een idee te krijgen van het (uitgebreide) gamma. De lokale fietshandelaar zal je heel wat informatie kunnen geven over de werking en voordelen van een elektrische fiets. Beslissing gemaakt? Als je je nieuwe e-bike eenmaal in handen hebt, kan je eerst de buurt verkennen. Het voordeel van een lokale handelaar is dat hij je heel wat insider tips kan geven over de regio. Zo kan jij de prachtige Limburgse bloesemstreek verkennen en kom je op afgelegen plekjes met weidse uitzichten.

Vertrouwen opbouwen

Wie lokaal koopt, steunt de lokale handelaar. Dat is fijn voor die handelaar, maar ook voor jou want je bouwt een band op met de verkoper. Je weet dat je op deze fietsenverkoper kan rekenen als er iets aan je fiets scheelt, als je een platte band hebt of een nieuwe batterij nodig hebt. De service zal veel persoonlijker zijn in vergelijking met de beperkte service die je krijgt als je een fiets online koopt, bijvoorbeeld. 

Maak een testrit

Een fiets kan je online bestellen, net zoals je dat doet met een T-shirt of een paar schoenen. Maar welke maat kies je? En zal die fiets wel comfortabel zitten en rijden? Een testrit voor de aankoop van een nieuwe fiets is een absolute aanrader. De fietshandelaar kan je helpen met het zadel en stuur naar volgens jouw maat aan te passen en je kan echt voelen hoe het is om met deze fiets te rijden. Op basis van die ervaring kan jij een goede beslissing maken: koop ik een e-bike of niet? Als je van plan bent om vele kilometers op deze fiets te spenderen, zowel in binnen- als buitenland, zorg je maar beter dat je comfortabel op de fiets zit.

 

Rhodos: wat te doen op dit Griekse eiland?

Previous article

Als digital nomad door het leven gaan: hoe doe je dat?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts