Reizen

4 tips om te reizen met een klein budget

0

Wil je op vakantie, maar heb je even niet zo veel te besteden? Dan hoef je heus niet thuis te blijven zitten. Met een beetje flexibiliteit en creativiteit ga jij ook met een klein budget gewoon lekker op reis. Naar de andere kant van de wereld, of lekker dichtbij. Om je te inspireren, zetten we een aantal tips voor je op een rijtje!

Backpacken

De meest bekende manier om te reizen met een klein budget is natuurlijk backpacken. Door naar goedkope bestemmingen te gaan, zoals Oost-Europa, Zuidoost-Azië of Zuid-Amerika, kun je vaak voor langere tijd weg zonder al te veel geld uit te geven. Zoek naar goedkope vliegtickets en boek je verblijf in hostels – waarbij je een slaapkamer met andere budgetreizigers deelt. Zo bespaar je een hoop geld en houd je ook nog wat over om uit te geven aan eten en het doen van leuke trips. Als je de goedkopere landen uitkiest, kost dat echt drie keer niks!

Citytrips

Je hoeft natuurlijk niet perse naar de andere kant van de wereld te vliegen en wekenlang weg te blijven. In Europa hebben we de luxe dat er een heleboel landen relatief dichtbij zijn. Daardoor kun je genoeg leuke citytrips maken. Naar Londen, Parijs of Berlijn bijvoorbeeld. Of naar nog goedkopere – en verrassende – bestemmingen, als Krakau, Boedapest of Riga. Er valt genoeg te ontdekken in eigen continent! Boek je ticket bij een prijsvechter voor een paar tientjes en zoek naar een goedkoop verblijf. Behalve een hostel, is ook een appartement via AirBnB qua kosten vaak prima te doen! En omdat je voor een citytrip aan een paar dagen vaak genoeg hebt, kom je met een klein budget nog makkelijker toe.

Fietsvakantie

Misschien niet het eerste idee dat in je opkomt, maar wel erg leuk is het houden van een fietsvakantie. Een beetje Nederlander heeft natuurlijk al een fiets in de garage staan. Maar als je het iets comfortabeler wilt aanpakken, dan kun je tegenwoordig online ook een hele goedkope e-bike scoren. Je kunt met de trein naar een leuk startpunt, of neemt iets meer de tijd om zelf het hele stuk te fietsen. Wat dacht je van een weekendje aan de Zeeuwse kust? Een paar dagen op de waddeneilanden? Of een midweekje in de Limburgse heuvels? Er zijn ook hele toffe fietsroutes door de Veluwe, over de Afsluitdijk en langs de hunebedden in Drenthe. Je staat er soms niet bij stil, maar zelfs ons eigen kikkerlandje heeft een hoop leuks te bieden!

Liften en couchsurfen

Voor de avonturiers onder ons is liften dé manier om op reis te gaan. In ruil voor een kleine bijdrage aan de benzinekosten – of gewoon een gezellig gesprek en een lieve lach – kun je vaak al een heel eind komen. Binnen een paar uur rijden kun je al op een leuke bestemming in het buitenland uitkomen. Net buiten onze landsgrenzen vind je bijvoorbeeld al toffe steden als Brussel (België), Lille (Frankrijk), of Keulen (Duitsland). Heb je echt geen cent te makken? Dan kun je zelfs kijken of je kunt couchsurfen; door bij lokale mensen op de bank te crashen. Er is geen betere manier om de lokale cultuur te leren kennen dan bij de locals thuis. En vaak kun je ook meteen een vorkje mee prikken!

 

Voordelig vakantie vieren, met net zoveel plezier!

Previous article

De meest magische kerstbestemmingen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts