Tips

4 tips voor het verkopen van je auto

0

Wil je graag je oude auto van de hand doen omdat je het tijd vindt voor een nieuwe? Dan zijn er aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je je auto wilt verkopen.

Met onze tips zorgen we ervoor dat de verkoop van je auto vlot verloopt en dat alles volledig in orde is, zodat je achteraf niet op problemen stuit.

  • Zet je auto online in de kijker

In het digitale tijdperk waarin we leven de dag van vandaag, begint elke tweedehandsauto verkoop online. Maak een zoekertje op sociale media of op tweedehandsauto websites.

Dit zoekertje zorgt ervoor dat mensen die je niet kent, weten dat je je auto wilt verkopen waardoor je dus een grotere kans hebt om je auto snel van de hand te doen.

Wanneer je een zoekertje opstelt, vergeet dan zeker niet volgende zaken te vermelden:

  • Kilometerstand
  • Jaar van eerste inschrijving

En uiteraard alle extra informatie die interessant kan zijn voor een potentiële verkoper. Verkoop je bijvoorbeeld een Ford Fiësta tweedehands met een dubbele uitlaat? Dan is dat zeker wel de moeite om te vermelden. Dit doet jouw ford fiësta er bovenuit springen tegenover andere auto’s.

  • Foto’s die een streling voor het oog zijn

Wanneer je dit leest, denk je misschien bij jezelf dat dit een logische tip is. Toch willen we je vragen om een keertje online rond te kijken en dan merk je hoeveel mensen hun auto te koop zetten zonder een aantrekkelijke foto.

Het niet hebben van een mooie foto van pakweg je Range Rover Evoque tweedehands is een verspilde kans. Mensen scrollen gewoon voorbij je zoekertje. Hoe zorg je voor een mooie auto? Neem een foto op een zonnige dag, met een degelijke camera en na een stevige poetsbeurt. Zorg voor een neutrale achtergrond, en probeer zo veel mogelijk symmetrische foto’s te maken.

  • Vraag een realistische prijs

Dan is de vraag: “Wat is een realistische prijs voor mijn tweedehandsauto?” Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan het bouwjaar, het aantal kilometers, extra opties enzovoort.

Daarom is het altijd aangeraden om eerst wat research te doen online over het type wagen dat je wil verkopen. Er zijn een aantal websites waar je je auto kan laten schatten, zodat je een richtprijs hebt. Wanneer je zelf op zoek gaat naar gelijkaardige type auto’s krijg je ook al snel een realistisch beeld.

  • Stel een verkoopcontract op

Vergeet nooit of te nimmer om een verkoopcontract op te stellen wanneer je je auto verkoopt. Vaak ben je misschien al blij dat je iemand hebt gevonden en denk je hier niet meteen aan, maar je zou niet de eerste zijn die wordt opgelicht.

Met een verkoopcontract ben je altijd zeker dat de verkoop eerlijk zal verlopen. Bescherm jezelf koste wat kost!

Maak de feestdagen onvergetelijk

Previous article

Welke buitenvakanties kun je het beste in de winter doen?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts