Reizen

5 x doen tijdens een vakantie in Zakynthos

0

Zakynthos is een klein maar prachtig eiland in de Ionische Zee. Met zijn geweldige accommodatieopties, toprestaurants, gastvrije bevolking en een paar van de beste stranden van Griekenland, is het geen verrassing dat dit eiland jaarlijks duizenden toeristen trekt.

Hoewel het zuiden van het eiland voornamelijk wordt gedomineerd door badplaatsen die de typische inclusieve vakantiepakketten aanbieden, zijn het noorden en het centrum van Zakynthos nog steeds authentiek en geweldig om te verkennen.

Ben je op zoek naar zon, zee en strand? Dan is een vakantie naar Zakynthos een van je beste opties in Griekenland. Maar laat je niet misleiden; het eiland heeft veel meer te bieden dan het populaire Shipwreck Beach en andere gouden zandstranden. Bekijk de volgende 5 activiteiten voor de nodige inspiratie:

1. De kliffen van Keri

Aan de zuidwestkant van Zakynthos draait alles om het uitzicht. En wat voor uitzicht! De kliffen van Keri zijn ongelofelijk mooi en indrukwekkend. Je rijdt hier gemakkelijk met de auto naartoe en kunt deze direct naast de kliffen parkeren. Wandel vervolgens de rotsen op voor een prachtig uitzicht over de eindeloze, azuurblauwe zee (en soms zeeschildpadden) beneden je.

2. Porto Limnionas

Dit is absoluut een van de meest schilderachtige baaien van Zakynthos. En op een eiland gezegend met talloze pittoreske baaien zegt dat veel!

Limnionas is een diepe natuurlijke baai, omringd door veelkleurige kliffen en het meest heldere water dat je ooit hebt gezien. De groene rotsen reflecteren de zon van beneden en verlichten de zee als een turquoise diamant.

Ontspan in de Limnionas Tavern en kies uit tientallen ligbedden die over de rand van de rotsen hangen en uitkijken op de zee. Tja, Zakynthos is niet voor niets zo in trek de laatste jaren…

3. Eiland Marathonisi

Dit eilandje in de baai van Laganas, in het zuiden van Zakynthos, wordt vaak Turtle Island genoemd. Dit omdat het (niet zo verrassend) een broedplaats is voor schildpadden genaamd de karetschildpadden.

Precies om die reden is Marathonisi onbewoond en moeten bezoekers in de zomer het zandstrand in het noorden voor zonsondergang vrijmaken. Zo kunnen de schildpadden in alle rust aan land komen om hun eieren te leggen.

In de zuidelijke havens van Limni Keriou en Laganas kun je cruises maken om schildpadden te spotten; normaal gesproken op een boot met glazen bodem.

Lees ook: Rhodos; Wat te doen op dit Griekse eiland?

4. Panagia Skopiotissa-klooster

Het indrukwekkende Panagia Skopiotissa-klooster, dat bovenop de berg Skopos ligt, kan te voet worden bereikt. Het is een slopende klim, maar absoluut de moeite waard vanwege de prachtige 15e-eeuwse kerk en het oogverblindende landschap.

Het kronkelende pad naar het klooster start vanuit de kustplaats Kalamaki. Zorg ervoor dat je vroeg op de dag aan de tocht begint, voordat de ergste hitte toeslaat.

Vliegen naar Zakynthos? Dit doe je tegenwoordig niet alleen vanuit Schiphol, maar ook vanuit Maastricht.

5. Ariston Olive Press & Museum

Zakynthos wordt gewaardeerd om zijn goede olijfolie. En dit gratis museum vertelt je alles wat je moet weten.

De tour begint in de 18e eeuw, met een verzameling antieke werktuigen zoals een houten pers en slijpstenen die ooit door dieren werden aangedreven. Tijdens een bezoek zal je gids je wat leuke feitjes over olijfolie vertellen en het verschil uitleggen tussen de verschillende soorten.

Tijdens de proeverij kunnen bezoekers zich tegoed doen aan zelfgebakken brood om in Aristeon’s olie te dippen. En een fabriekswinkel die olijfoliezeep en met knoflook en citroendoordrenkte oliën verkoopt, mag natuurlijk ook niet worden overgeslagen.

Zakynthos heeft dus veel meer voor zijn bezoekers in petto dan ‘alleen maar’ zonovergoten stranden. Wissel je vakantie naar het eiland dan ook af met een van deze bovenstaande activiteiten!

Op eigen expeditie naar een eiland in de zon? Zo doe je dat!

Previous article

Fietsen in Zeeland

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts