Tips

5 x tijdverdrijf nu je niet op vakantie kunt

0

Wij vinden het ook ontzettend. Vervelend dat het coronavirus de wereld heeft overgenomen en dat je nu alleen nog maar binnen kan en mag zitten. Misschien was je anders rond deze tijd van het jaar wel druk bezig om vakantieplannen te maken, maar ben je nu geconfronteerd van alleen maar thuis zijn en alle verveling die hierbij komt kijken. Geen zorg, als je je verveelt hebben wij wat tips voor je! Dit zijn vijf vormen van tijdverdrijf wat je kunt doen als je je verveelt.

Wedden op sport

Wat veel mannen vaak in hun vriendengroepen doen is dat ze wedden op sport. Vooral voetbal is erg geliefd, maar dit is natuurlijk ogelijk in nog veel meer verschillende vormen. Zo zou je ook kunnen wedden op hockey- of zwemsporten. Je zou een toernooi met je vrienden kunnen organiseren waarin jullie wedden op sporten op televisie. Op de avond van de desbetreffende wedstrijd zouden jullie vervolgens deze wedstrijd tegelijkertijd kunnen kijken, misschien zelfs vanuit je eigen huis. Zo blijft het coronaproof!

Creatief bezig gaan

Haal de knutselspullen maar weer uit de kast, want in een lockdown kan het hartstikke fijn zijn om even creatief bezig te gaan, bijvoorbeeld door te schilderen op een schildersdoek of te tekenen. Ook het maken of spelen van muziek kan ontzettend ontspannend werken. In ieder geval, het uitdagen van je creativiteit draagt ook bij aan je mentale gezondheid. Helaas heeft onderzoek aangetoond dat de coronamaatregelen aangesteld in 2020 alles behalve bevorderend zijn voor je mentale gezondheid. Als het gebruik van je creativiteit hier dus een kleine verandering in kan aanbrengen, dan is dat al mooi meegenomen!

person holding jigsaw puzzle piece

Puzzelen

De verkoop van puzzels steeg tijdens de eerste corona-lockdown in maart ontzettend hard. Winkels als Intertoys hadden zelfs te maken met een tekort aan puzzels, omdat alles zo snel uitverkocht was. Inmiddels zijn veel voorraden weer aangevuld en zou je een opging kunnen wagen om een grote puzzel te leggen.

Netflix

Misschien wel de nummer 1 als het gaat om tijdverdrijf: streamingsdienst Netflix. Hier vind je zóveel films en series dat er altijd wel iets tussen zit wat je leuk vindt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de spannende Scandinavische crimi The Bridge, of naar het zoetsappige Engelse Bridgerton wat zih afspeelt tussen adelijke families. Op Netflix is er voor ieder wat wils, en wist je dat je tegenwoordig zelfs kunt mediteren via Netflix? Headspace biedt mensen de mogelijkheid om tijdens een aflevering volledig tot rust te komen en zo’n 20 minuten te mediteren.

Boeken lezen

Door de komst van het internet en alle technologieën die hierbij komen kijken is er een stuk minder aandacht gekomen voor boeken, terwijl dit eigenlijk hartstikke zonde is. Je hebt vast nog wel wat boeken thuis staan die het waard zouden zijn om te (her)lezen. Om jezelf meer aan dit doel te houden, zou je bijvoorbeeld elke dag je wekker twintig minuten vroeger kunnen zetten en in deze minuten een paar pagina’s uit je boek lezen. Zo weet je zeker dat je het boek binnen een paar dagen (of weken) uit kan hebben.

Originele manieren om je verjaardag te vieren in Amsterdam

Previous article

Een heerlijk geurende badkamer: zo regel je dat

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts