Reizen

7 bezienswaardigheden in Frankrijk die je niet mag missen

0

Dat Frankrijk meer te bieden heeft dan louter Parijs weten we wel. Het is de uitdaging om de leukste bezienswaardigheden te kiezen. Wij maakten voor jou vast een selectie.

Vallon-Pont d’Arc

Vallon-Pont d’Arc in de Ardèche is een prachtig historisch stadje met in de zomermaanden een bruisende markt. Als je kiest auto huren Frankrijk en er in de buurt kampeert of logeert is de grot van Chauvet met prachtige muurschilderingen een aanrader. Daarnaast is het een prachtige omgeving en wie van een beetje actie houdt kan er heerlijk kano- of kayak varen op de rivier de Ardèche.

Pont du Gard

Wie van geschiedenis houdt mag Pont du Gard bij Nîmes niet overslaan. Pont du Gard maakt deel uit van het vijftig kilometer lange Aquaduct van Nîmes, en is gebouwd over de rivier de Gardon. Het is één van de hoogste en best bewaarde aquaducten ter wereld. Sinds 1996 maakt het deel uit van de werelderfgoedlijst van Unesco.

Chambord Kasteel

Frankrijk staat vol met kastelen. Welke bezoek je dan? Volgens kenners is het kasteel van Chambord een van de mooiste. ‘Een meesterwerk van de renaissance’ wordt dit wel genoemd. Het telt maar liefst 440 kamers ingericht met meubels uit de vijftiende en zestiende eeuw. Leuk detail: tijdens de tweede wereldoorlog werden topstukken uit het Louvre, waaronder de Venus van Milo en de Mona Lisa, in Kasteel Chambord bewaard.

Mont Ventoux

De Mont Ventoux, wie kent niet de berg uit de Tour de France. Kom je er in de buurt, dan pak je natuurlijk deze col in de Provence. Het is een markant punt in deze provincie en dankt haar naam aan de keiharde wind die er kan waaien. Tot wel snelheden van driehonderd kilometer per uur.

Normandie

In Normandië tref je veel plekken die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Omaha Beach en Utah Beach. Het zijn de plekken waar D-day startte. Er zijn veel musea, monumenten en begraafplaatsen te vinden die een groot deel van de geschiedenis van deze kuststrook vertellen.

Lourdes

Ooit een bedevaartplaats bezocht? Uit nieuwsgierigheid of uit overtuiging is het bijzonder om een bezoek aan Lourdes te brengen. De oorsprong ervan voert terug naar een gebeurtenis in 1856 toen het Franse meisje Bernadette Soubirous verschillende verschijningen van de Heilige Maagd Maria had gezien. Het meisje is later in het klooster gegaan en werd in 1933 heiligverklaard. Er staan tegenwoordig veel kapellen en basilieken.

Vlakbij Saint Malo in Bretagne ligt het bijzondere plaatsje Mont Saint-Michelle. Het is eigenlijk een eilandje waarop een abdijcomplex gevestigd is dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Bij eb kun je het wandelend bereiken, de easyterra.nl huurauto moet dus wat verderop worden geparkeerd.

Is een Belgische autoverzekering anders dan een Nederlandse?

Previous article

Op reis door de meest productieve wijnregio van Italië

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts