ReizenTips

Backpack tips om Afrika echt te beleven

0

Wanneer je het plan hebt om te gaan backpacken, zal je niet direct aan Afrika denken. Dat is logisch, want het backpacken is er nog niet zo bekend als in Azië en Zuid-Amerika. Dit kun je er wel fantastisch doen en doordat het nog niet erg bekend en populair is, is het er ook minder toeristisch. Hierdoor zul je meer het echte Afrika beleven. Wat zijn hier goede tips voor?

Bestemmingen

Backpacken in Afrika is het prettigst in het oosten en zuiden. Hier zijn de beste bestemmingen en de voertaal is over het algemeen Engels.

Als enige in Afrika, is het backpacken in Zuid-Afrika wel erg bekend. Hier is zelfs een backpackshuttle die het hele land doorkruist. Je vindt er de big five en het is het meest westerse land in Afrika. Dat komt door de westerlingen die er tijdens de apartheid bleven wonen.

Een waanzinnig land waar je backpackend het echte Afrika leert kennen, is Malawi. Het is er nog erg onderontwikkeld en het leven is er erg goedkoop. Doordat het zo onontwikkeld is, zijn er nog geen grote bezienswaardigheden of toeristische trekpleisters. Maar dat is juist gaaf, want dan maak je juist het echte Afrikaanse leven mee. Het land wordt het ‘warme hart’ van Afrika genoemd, omdat de mensen er onwijs vriendelijk zijn.

In Oeganda kun je de echte Afrikaanse natuur bewonderen. Huur er een auto en reis daarmee door de fantastische safariparken. Je zult er de mooiste dieren en allerlei mooie bergen en meren tegenkomen. Ook hier is de lokale bevolking erg vriendelijk en behulpzaam.

Faciliteiten

Wil je het echte Afrika beleven? Reis dan met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer bestaat veelal uit bussen die lokaal worden ingezet. De chauffeur huurt de bus per dag en de opbrengsten die ermee gemaakt worden, zijn voor hem. Vaak zijn het kleine busjes, waar je met 12 man in kan, al wordt het moeiteloos met 20 personen volgepropt. Het is niet heel comfortabel, maar het is wel het echte Afrika!

Dat backpacken nog weinig bekend is, merk je in het aanbod aan goedkope hotels en hostels. Er zijn weinig hostels te vinden. Het is daarom goed om tijdens jouw reis, steeds iets vooruit te plannen, zodat je nog plekjes in hostels kunt reserveren.

Enkele praktische tips

Wanneer je informatie over het reizen in Afrika opzoekt, kom je enkele tips tegen die het backpacken in Afrika gemakkelijker maken. Het is allereerst in ieder land in Afrika verschillend geregeld of je er een visum nodig hebt of niet. In sommige landen moet je hem van tevoren hebben aangevraagd, in andere landen krijg je een visum bij aankomst. Controleer dus goed hoe dit geregeld is in de landen waar je doorheen wilt trekken.

Controleer daarnaast ook het klimaat en het regenseizoen van de landen. Het kan er ontzettend heet zijn of enorm regenen in het regenseizoen. Plan daarom je reis in een gunstige periode.

Als laatste is het goed om te controleren of er geen verkiezingsperiode is op het moment dat jij in een bepaald land in Afrika bent. Tijdens deze periodes kan het erg onrustig zijn in de Afrikaanse landen, waardoor het voor backpackers een minder prettig verblijf is.

Het echte Afrika heb je pas beleefd wanneer je op safari bent geweest. In je eentje op safari gaan, is alleen erg duur. Een goede tip is het om in jouw hostel rond te vragen of meer mensen op safari willen. Met een groep wordt het goedkoper. Eventueel kun je ook op Facebook-pagina’s als Afrika Backpackers een berichtje plaatsen.

Wanneer je gaat backpacken in Afrika, beleef je het echte Afrika dus door in ieder geval naar Zuid-Afrika, Malawi en Oeganda te gaan. Reis daarbij met het openbaar vervoer, maar plan wel je overnachtingen van tevoren. Om het reizen gemakkelijker te maken, controleer je het klimaat, of je er een visum nodig hebt en of er een verkiezingsperiode is.

Zo pak je je koffer slim in voor een zonvakantie

Previous article

Prijs van sigaretten in het buitenland: Amerika, Zuid-Amerika en Azië

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts