Tips

Ballonvluchten en angsten

0

Angsten en fobieën in combinatie met vliegen in een ballon, hoe zit dat precies?

Geen hoogtevrees

Naar het schijnt, zou hoogtevrees bij iedereen aangeboren zijn. Hoe die angst evolueert bij het ouder worden, hangt af van persoon tot persoon. Sommige mensen zullen er nooit last van hebben. Bij anderen ontwikkelt de vrees zich tot een echte fobie. En zelfs dan zijn er nog verschillen in gradaties. In extreme vorm kan je blijkbaar al schrik hebben op een keukentrapje. Interessant is dat hoogtevrees zich blijkbaar alleen manifesteert als er contact is met de grond. Als je op een hoge toren staat dus wel, als je in een luchtballon zit niet. De ervaring van ballonvaarders zou dit bevestigen. Niets houd je dus tegen om ook met hoogtevrees te genieten van een luchtdoop met een ballon. Als blijkt dat je het tijdens de vlucht toch lastig krijgt, bestaat er een truckje om je te helpen. Je kan simpelweg zitten in de mand zodat je niets kan zien. Mocht het écht nodig zijn, dan kan de piloot nog altijd landen.

Heel de mand reserveren

En hoe zit het met vliegangst? Heb je daar last van tijdens een ballonvaart? Een vliegfobie zou vaak gepaard gaan met andere angsten die te maken hebben met het afgeven van controle. Dat doe je natuurlijk tijdens een ballonvlucht. De ballonpiloot heeft altijd de touwtjes in handen. Waarschijnlijk kan je mensen die vliegangst hebben, dus moeilijk overtuigen om in een ballon te stappen. Een goed argument om het dan toch te doen is dat het opzoeken van angsten de eerste stap kan zijn om ze te overwinnen. Claustrofobie zou ook nog een rol kunnen spelen bij ballonvaren. Je zit immers in een mandje met een beperkte ruimte. Een ballonvlucht voor jezelf en eventueel je partner boeken, is dan een mogelijkheid. De mand helemaal voor jullie tweetjes, gezellig!

Fenomenaal en onvergetelijk

Zo zie je maar, ook al heb je bepaalde angsten of fobieën, zet ze van je af en kruip in die ballon! Eens je in de lucht hangt, zal je merken dat er niets zo rustgevend is als je laten drijven op de wind, geen haast, geen stress, geen lawaai. Alle beslommeringen laat je achter op de begane grond. Het uitzicht van bovenaf is fenomenaal en gecombineerd met de kleuren van de zonsondergang onvergetelijk. Eigenlijk schieten woorden tekort, je moet het gewoon zelf beleven. Grappig is dat je de wind zelfs niet voelt omdat je met dezelfde snelheid meevaart. Zo is het onder de vlam altijd aangenaam warm.

Het mooie is dat je zelf kan kiezen in welke regio je opstijgt. Een ballonvaart Oost-Vlaanderen, de bakermat van ballonvluchten in België, is een aanrader. Zeker als je in de streek woont, zal een ballonvaart Oost-Vlaanderen je voor altijd bijblijven.

Vrije tijd in corona opvullen? Dat doe je zo!

Previous article

Zonder spaargeld deze zomer met de camper op vakantie, kan dat?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts