Reizen

Brussel: sportief de hoofdstad van België ontdekken

0

Wie een bezoekje brengt aan de hoofdstad van België ontdekt al snel dat deze plek een walhalla is voor heerlijk eten. Belgische wafels, bonbons, friet met zelfgemaakte mayo en natuurlijk speciaal biertjes. Reden genoeg om tussen al het eten door te bewegen. In deze blog vertellen we jou hoe je sportief de hoofdstad kan ontdekken.

Zoals in elke grote stad kan je er altijd voor kiezen om een fitnessclub in te duiken. Wat eigenlijk altijd wel een goed idee is, want op deze manier leer je direct de locals kennen. En zij weten precies waar je moet zijn voor de mooiste plekken en de beste restaurants. Ga dus zeker even op zoek naar fitness in Brussel.

Wandelend

Een stadswandeling is een leuke manier om de stad te ontdekken. Vanaf het moment dat je het centrum bereikt kun je direct op pad. Er zijn online heel veel wandelroutes in Brussel te vinden, waarmee je langs de highlights van de stad komt. Bijvoorbeeld langs Manneken Pis, Galeries Royales Saint-Hubert en dan via Maalbeek. Deze routes zijn vaak op gemakkelijk begaanbare paden en is voor elk niveau geschikt. Een wandeling van 12 kilometer duurt al snel 3 uur.

Tip! Ben je meerdere dagen in Brussel? Kies elke dag een andere wandel- of fietsroute uit. Zo leer je Brussel goed kennen. Maar ook de wijken en plekken buiten Brussel.

Op de fiets

In Brussel heb je genoeg huurfietsen of deelfietsen. Een huurfiets kun je vaak gewoon bij een fietsenzaak huren. Deelfietsen staan vaak al op straat en kun je gebruiken op basis van een applicatie. Je betaalt dan online voor de tijd dat je de fiets gebruikt. Op de fiets een stad ontdekken is altijd een mooie manier. Je bent sneller dan wanneer je wandelt en daardoor kom je ook verder. Je kan er dus voor kiezen om eerst alle trekpleisters van Brussel te bezoeken. Denk aan de Grote Markt, Luxembourg Square en Ixelles Cemetery. Vervolgens kun je ook wat verder buiten het centrum komen. Door bijvoorbeeld langs te gaan bij het Atomium, deze vind je in het Heizelpark.

Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om een step te pakken in plaats van een fiets. Deze elektrische step is alleen niet direct heel sportief. Want je moet met beide voeten op je step staan om voort te bewegen.

Vanaf het water
In de buurt van de Hogeschool en de Universiteit van Brussel kun je stand-up paddlesurfen proberen. Door Brussel zelf is dat niet mogelijk omdat het Kanaal van Brussel te grote schepen toelaat. Maar rondom Brussel en daarbuiten is er genoeg water om bijvoorbeeld te gaan suppen of kies ervoor om een dagje te gaan kanoën in de Ardennen. Een mooie en sportieve manier om lekker in de natuur te zijn.

Tip! Via Tripadvisor kun je gemakkelijk sportieve activiteiten plannen en boeken. Denk bijvoorbeeld ook een stadstour waarbij iemand je ook wat vertelt over de stad. En culinaire wandelingen waarbij je onderweg wordt getrakteerd op heerlijke Belgische versnaperingen.

Is een e-bike dé fiets voor jou?

Previous article

Elektrische auto’s om lange afstanden mee te reizen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts