Tips

Co-working space of kantoor huren? Voor- en nadelen

0

Het is tegenwoordig steeds minder vanzelfsprekend dat je bij je werk automatisch een kantoor krijgt waar je kunt werken. Dat komt omdat steeds meer mensen werken als zzp’er, maar ook omdat kantoren veel meer werken met flexplekken. Daarnaast is iedereen sinds corona ook steeds meer gedwongen thuis te werken. Thuiswerken brengt echter ook een hoop nadelen met zich mee. Is het het dan waard om een co-working space of kantoor te huren en heb je er op lange termijn ook iets aan? Wij bespreken de voor- en nadelen

Voordeel: Duidelijke scheiding werk en privé

Voor ondernemers kan het soms moeilijk zijn om werk en prvié gescheiden te houden. Zeker als je vanuit huis werkt. Wanneer je je werk buiten de deur kunt doen, bijvoorbeeld bij een co-working space of bij een kantoor wat je huurt, scheid je werk en privé letterlijk van elkaar en is de reis van je werkplek naar huis ook een momentje om even te anticiperen vanuit je werkstatus naar je thuisstatus. Het vinden van een geschikte werkplek is gelukkig vandaag de dag echt niet moeilijk, er zijn talloze organisaties die je in een handomdraai een kantoor of werkplek kunnen laten huren, zoals SKEPP. Het brengt meer rust in je hoofd en maakt thuiskomen écht thuiskomen.

Nadeel: kosten

Een kantoorruimte huren kan ontzettend aantrekkelijk zijn, maar je moet er wel genoeg voor verdienen. Als het kantoor evenveel zou kosten als je eigenlijk in een maand verdient, dan speel je quitte en heb je eigenlijk niks aan het kantoor. Om profijt te hebben van een apart kantoor of een co-working space moet het wel te betalen zijn en in verhouding staan tot wat jouw opbrengsten per maand zijn. Anders is het de moeite niet waard.

collega's, computer, coworking

Voordeel: netwerk opbouwen

Een ander groot voordeel van een externe werkplek is dat het je de mogelijkheid biedt om andere werkenden te ontmoeten, die misschien ook wel ondernemers of zzp’er zijn. Zo verbreed je je netwerk en wie weet kunnen jullie wel iets voor elkaar betekenen in de toekomst! Wat voor kantoren er in jouw buurt beschikbaar zijn is gemakkelijk online te checken. Bijvoorbeeld door te googelen op ‘kantoor te huur Brussel’.

 

5 Vetste spellen om thuis te spelen

Previous article

Wat trek jij aan buiten het veld?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts