Tips

Cryptomunten kopen via een Aziatische, Europese of Amerikaanse app?

0

Investeerders wereldwijd kijken met een vergrootglas naar de cryptobeleggingsgolf. Sommige investeerders waren er als de kippen bij toen de Bitcoin lanceerde, andere keken eerst de kat uit de boom of sloten pas later aan. Sommige geloven in de toekomst van de blockchain technologie, anderen zien het eerder als een tijdelijke hype of zelfs verstoorder van de globale beleggingsmarkt. Wie je ook bent, met onderstaande historie en tips leer je alvast meer over de diverse bestaande beleggingsapps en handelsplatformen in diverse landen.

Estland, Zwitserland en UK als Europese koplopers

Elke expert in digitale economie of beleidsvoering, weet dat Estland het walhalla van de digitalisering is. Dit land aan de grens van het NAVO-gebied, zette al vroeg in op digitalisering en veiligheid. Kinderen leren al enige jaren vanop de schoolbanken coderen. De bevolking wordt klaargestoomd om mee te bouwen aan een veilige digitale maatschappelijke ruimte. Ook de wetgeving loopt in Estland op kop. Al sinds enkele jaren worden licenties voor online financiële handelsplatformen uitgegeven aan diverse app ontwikkelaars. Dit geeft handelsplatformen erkenning en straalt vertrouwen uit. Bovendien werken ze in lijn met de Europese regelgeving die vereist dat financiële transacties worden opgelijst en gelinkt aan burgerprofielen. Dit ter vermijding van fraude en witwaspraktijken. Ook het Zwitsers en Engels beleid is gericht op ruimte voor ontwikkeling en onderzoek naar cryptomunten en diens gebruik door consumenten. Omwille van deze historische redenen zagen we tal van eerste Europese apps die ontwikkeld werden in deze drie landen, denk aan Change Invest, CEX.io, Swissborg. Ontwikkelaars in andere Europese landen volgden later, zoals cryptobroker AnyCoin Direct in Nederland.

Euro versus dollar

Wil je niet steeds moeten rekenen en tel je graag specifiek in euro’s of dollars? Kies dan zeker een passend cryptohandelsplatform. Sommige apps geven je beleggingswaarde enkel weer in dollars, zoals Celsius. De dollar is immers een wereldwijd gewaardeerde munteenheid, olie wordt bijvoorbeeld globaal uitgedrukt in oliedollars. Dit laat toe om de wereldwijde handels- en marktwaarde in te schatten. Als Belgische of Nederlandse cryptoconsument verkies je waarschijnlijk je beleggingswaarde in euro’s uit te drukken. Dit laat je toe in te schatten hoeveel je portfolio in eigen land waard is. Indien je je belegging wilt verzilveren, kun je zo het beste inschatten hoeveel euro’s je in eigen land kunt uitgeven. Kies daarom voor crypto.com of AnyCoin Direct.

Azië innovatief op kop?

Je vindt vaak andere cryptomunten in een Koreaanse app zoals Korbit dan in pakweg een Nederlandse app zoals AnyCoin Direct. Wereldwijd populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum zullen in beiden apps aan- en verkoopbaar zijn, maar vaak vind je er ook lokale start-ups terug. Als je je wenst te informeren over de grenzen heen, bekijk dan zeker ook eens je opties in de Aziatische markt. Na verloop van tijd, als deze buitenlandse start-ups hun consumentenvertrouwen winnen en marktwaarde creëren, kunnen ze mogelijks ook aangeboden worden in Europese apps. Zo loop je toch een beetje voorop in de investeringsrace en kun je wel eens gouden zaken doen. Wil je toch basic beginnen, lees dan zeker volgende over het kopen van crypto.

 

 

 

 

Als digital nomad door het leven gaan: hoe doe je dat?

Previous article

Wat moet je bezoeken tijdens een trip naar Peru?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts