Reizen

De 5 grootste fouten bij een roadtrip

0

Niets is bijna mooier dan een roadtrip maken, met je lief of met vrienden. Niets geeft een sterker gevoel van vrijheid dan “on the road” zijn. Toch maken vakantiegangers nogal wat fouten als ze hun roadtrip gaan plannen of onderweg. We sommen de 5 grootste fouten voor je op, zodat jij ze niet meer hoeft te maken. 

Te grote auto

Hoe groter de auto, hoe meer plezier op je roadtrip? Deze vlieger gaat niet altijd op. Kijk goed naar welk land je gaat en hoe de wegen zijn. Ga je over onverharde wegen en smalle kronkelweggetjes rijden, of pak je de snelweg en N-wegen? Dit maakt uit voor de autokeuze. Een grote auto kan het rijplezier  vergallen. Denk bijvoorbeeld ook aan het parkeren, dat gaat nou eenmaal makkelijker en sneller met een bescheiden auto. Je hoeft niet hutje-mutje in de auto te zitten op vakantie, maar een te grote auto kan op je zenuwen werken.

Navigatie

Een navigatiesysteem huren is in de huidige tijdzonde van het geld. Het is echt niet nodig. Er zijn tegenwoordig heel veel apps waarbij je kaarten vooraf kunt downloaden en waarmee je prima kunt navigeren in het buitenland.  Bovendien kun je gewoon op het 4G-netwerk in Europa. Ook heeft af en toe verdwalen als je op roadtrip bent, zo zijn charme. Net als de weg zoeken met een ouderwetse landkaart.

Niet goed verzekerd

Je kunt besparen op je auto en de navigatie, maar niet op de autoverzekering. Een krasje op je huurauto kan flink in de kosten lopen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je de wegen en het verkeer niet gewend bent. Direct je auto verzekeren is daarom wel zo verstandig. Eerst de autoverzekering vergelijken? Dat kan natuurlijk geen kwaad.

Snelheidslimiet

Houd je aan de snelheidslimiet! Een boete oplopen in het buitenland, dat wil je niet. Daarentegen geldt ook dat je kritisch moet opletten op de maximum snelheid. In de bergen is het bijvoorbeeld verstandig om een snelheid te rijden die voor jou comfortabel voelt in plaats van de maximum snelheid. De plaatselijke bevolking kan misschien heel wat sneller de berg op, maar zij hebben het nou eenmaal vaker gedaan dan jij.

Planning

Het overkomt veel mensen op roadtrip: ze plannen te veel. Hierdoor zitten ze het grootste deel van de vakantie in de auto. Uren die afgesnoept worden van het pure genieten. Plan daarom niet te veel en rijdt niet te grote afstanden.

Op reis door de meest productieve wijnregio van Italië

Previous article

De beste manieren om goedkoop een stedentrip te doen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts