Reizen

De 5 leukste steden aan de Middellandse zee

0

Jij wil cultuur gaan snuiven, maar je wil ook heerlijk aan het strand kunnen genieten. Door op vakantie te gaan naar een mooie plek aan de Middellandse zee sla je twee vliegen in één klap. Hier vind je 5 leuke steden aan de Middellandse zee.

Van Spanje tot aan Italië en tot aan Noord-Afrika en West-Azië. De Middellandse Zee verbindt vele landen en dus zelfs continenten met elkaar. In de Middellandse zee heb je vele eilanden die prachtig zijn als vakantiebestemming. Maar je kan ook aan de kust prachtige steden vinden waar jij heen kan voor een geweldige stedentrip. Dus wil jij nog even de zon op zoeken voor een paar dagen? We vliegen in deze blog virtueel naar Barcelona, Napels, Marseille, Malaga en Saint-Tropez

Er zijn veel steden die aan de Middellandse Zee liggen, maar ze zijn zeker niet allemaal een bezoekje waard. Zo hebben wij een mix gemaakt van grote steden en kleinere steden die zeker een bezoekje waard zijn.

Tip 1: Malaga

Deze stad is perfect voor een korte stedentrip. Voor twee à drie dagen kan je hier prachtig rondwandelen en echt de cultuur proeven. Het mooie aan Malaga is dat er ook rondom veel moois is te vinden. Het huren van een auto raden wij dus zeker aan. Vliegen naar Malaga hoeft ook niet duur te zijn, vaak zijn er tickets te vinden voor maar een paar tientjes. Zeker de moeite waard dus om te bezoeken.

Tip 2: Napels

Wil je een grotere stad bezoeken aan de Middellandse zee, dan is Napels misschien wel wat voor jou. Napels is de derde stad van Italië en er wonen maar liefst 4,4 miljoen mensen in deze stad. Doordat je verder in het zuiden bent van Italië zal je zien dat het weer er eigenlijk gedurende het hele jaar vrij goed is. Daarnaast heeft Napels een rijke geschiedenis in kunst en cultuur. Zo hebben ze hun eigen dialect en staan ze bekend om hun geweldige eten.

Tip 3: Saint-Tropez

Deze havenplaats is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. In de stad zelf wonen maar 6.000 mensen, maar jaarlijks wordt deze stad bezocht door meer dan 5 miljoen mensen. De stad staat vooral bekend om de enorme jachten en grote auto’s. Het ligt dan ook dicht bij Monaco, maar dit is toch wel de plek bij uitstek om je welvaart te showen aan publiek. En daarnaast is het zeker een leuk stadje om eens lekker doorheen te struinen.

Tip 4: Marseille

Een andere Franse kustplaats die bekend staat om de haven is Marseille. Deze havenstad hoort dan ook bij één van de grotere van Europa. Daarnaast is het een prachtige stad om eens te bezoeken, zo vind je er een prachtige kathedraal en torent het kasteel hoog boven de stad uit op de heuvel. Zo heb je vanaf hier prachtig zicht over de Middellandse zee.

Meer weten over Marseille? Bekijk deze video eens!

Tip 5: Valencia

Wil je cultuur, tapas en gewoon heerlijk strandhangen in een grote stad? Dan is dit misschien wel een stad voor jou. Dit is een stad waar tot laat in het jaar de sinaasappelen door de hele stad aan de bomen ziet hangen. Met veel mooie pleintjes en geweldige tapas is dit echt een prachtige Spaanse kuststad om eens te bezoeken.

 

Ongedierte laten bestrijden

Previous article

Maak je vakantiewoning geschikt voor een breder publiek

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts