Tips

De beste manieren om goedkoop een stedentrip te doen

0

Lekker een weekendje weg, een weekje ergens heen, heerlijk! Soms kunnen stedentrips best duur zijn voor de tijd dat je weg bent, maar het is ook goed te doen met een budget!

Goedkope steden

Een inkoppertje misschien, maar zoek naar de iets minder toeristische steden om je tripje wat goedkoper te laten uitvallen. Pak bijvoorbeeld niet de hoofdstad van een Europees land, maar de tweede of derde grootste stad. Dat kan al gauw flink schelen in prijs. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een land dat minder vaak bezocht wordt. In Oost-Europa zijn genoeg landen waar veel Nederlanders bijvoorbeeld niet voor kiezen, die wel de moeite waard zijn.

Vervoer

Je hoeft niet per se te gaan vliegen. Het is natuurlijk leuk om de goedkoopste deals te scoren, maar goedkoop naar een bestemming vliegen, garandeert niet per se een goedkope vakantie. Kies daarom bijvoorbeeld voor een reis met de bus. Je kan er zelfs een heel plan omheen bouwen. Bussen gaan vaak in een circuit door Europa. Zo kan je een rondreis rond de steden doen en houd je geld over om in verschillende steden lekker vakantie te vieren.

Activiteiten

Vakantie is natuurlijk een beetje relax-tijd, maar je wil natuurlijk ook wat zien of doen als je in het buitenland bent. Ook dit hoeft niet per se veel te kosten. Zo zijn verschillende musea bijvoorbeeld gratis op zondagen, of goedkoper als je student bent of wanneer je 65 jaar of ouder bent. Zo kan je zelfs met je hele familie op vakantie.

Historie

Een beetje cultuur snuiven terwijl je door de steden slentert en de straatjes afgaat. Historie, cultuur en architectuur zit hem in de gebouwen. Gratis en voor niets. Zo kan je bijvoorbeeld langs de Berlijnse muur lopen en Checkpoint Charlie bewonderen. Of in Praag naar de beroemde bruggen staren en het Wenceslaus plein bekijken.

Wist je dat?

  • Praag een klein stukje Venetië heeft? Een klein wijkje in Praag met gekleurde huisjes langs het water? Ook hier kan je een gezellig boottochtje maken.
  • Je in Wenen koffie hoort te drinken bij een traditioneel Weens koffiehuis? Een leuk tripje voor de echte koffiesnobs onder ons. Er hoort wel een stukje sachertorte bij. Niet twijfelen, gewoon bestellen!
  • Je kan eten, shoppen, koffiedrinken en mensen kijken in Bikini Berlin? Een gezellige markt met allerlei leuke tentjes.
  • Je natuurlijk in Boedapest een bad moet nemen in de Széchenyi Spa want dat hoort zo, maar je ook kan 3D-minigolven met blacklights? Deze stad heeft van alles!

De 5 grootste fouten bij een roadtrip

Previous article

Wat te doen in Brugge? 5 Leukste tips op een rij

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts