Tips

Dé drie koffielanden bij uitstek

0

Koffie, het is ontzettend geliefd bij de Belgen. Een kopje goud om ons ‘s ochtends wakker te maken of bij een lekker stukje taart en een goede babbel. We kunnen niet zonder onze koffie, ook niet op reis. Je zou je eigen koffiemachine kunnen meenemen, maar in deze koffielanden drink je de heerlijkste koffie!

Cuba

Wie denkt aan Cuba, denkt wellicht meteen aan de hoofdstad Havana en aan sigaren. Toch speelt ook koffie een belangrijke rol in Cuba, dat zonder twijfel hét koffieland van Midden- én Zuid-Amerika is. Sinds de 18de eeuw wordt er koffie verbouwd op dit eiland. De boeren telen vooral koffieplanten in de bergen. Meer bepaald gaat het om arabica en robusta bonen. Die bonen worden ook gebruikt in de Segafredo koffie die jij elke ochtend drinkt. Je kan ervan op aan: een koffie smaakt in Cuba smaakt even lekker als thuis, zoniet beter! Wil je je helemaal een echte Cubaan voelen? Drink je kopje koffie dan in combinatie met een dikke sigaar voor een unieke ervaring.

Italië

La bella Italia, is er één land waar koffie geliefder is dan Italië? Ik dacht het niet. Er zijn dan wel geen koffieplantages in Italië, toch zijn de Italianen al eeuwenlang verzot op dit kopje goud. Ze drinken het al zo lang dat ze zelfs hun eigen regels rond koffiedrinken uitgevonden hebben. En de soorten koffie – zoals latte macchiato of cappuccino – zijn ook Italiaanse gebruiken. Over cappuccino gesproken, wist je dat het not done is om na 11 uur ‘s ochtends nog een cappuccino te drinken? Koffie met melk drinken Italianen steevast tijdens het ontbijt of op weg naar het werk. Ook de caffè espresso is erg geliefd in Italië, bijvoorbeeld om de maaltijd af te sluiten. Zo’n caffè bestaat uit één enkele slok, maar wel een ontzettend straffe slok. Verkies je een ‘normale’ koffie? Besteld dan een caffè Americano. Dat lijkt het meest op de koffie die we hier in België gewoon zijn. Vergelijk het met een lungo die je maakt met Nespresso compatibele capsules. Tot slot zal je merken dat je in Italië altijd een glas water bij de koffie krijgt. Drink eerst het water en daarna pas de koffie. Dat doe je om alle smaken uit je mond te verwijderen zodat je optimaal van je koffie kan genieten.

Ethiopië

Ten slotte mag je niet vergeten dat Ethiopië ook een echt koffieland is. Je vindt er heel wat koffieplantages. Wist je dat koffie vele jaren geleden ontdekt werd in dit land? Ben je er op reis, dan moet je zeker van de gelegenheid gebruik maken om een koffieplantage te bezoeken. Per jeep, het favoriete vervoersmiddel van de Ethiopiërs, rijd je een afgesloten domein binnen en krijg je een deskundige uitleg. Je ziet ook hoe de plaatselijke arbeiders de koffiebonen met de hand omwoelen. Wist je trouwens dat de koffie die hier gebrand wordt meestal fruitig en citrusrijk is? You like it or not!

Vakantie in eigen tuin

Previous article

Wat geef je aan hen die van avontuur houden?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts