Tips

De mooiste ruiterroutes in België

0

De zomer komt eraan en de zonnige dagen in de maand mei heeft de “goesting” van elke sporter aangewakkerd om terug buiten te sporten. Ook onze geliefde viervoeters komen terug in de weide. Perfect moment dus om een dagje in te plannen voor een ware ruitertocht. Kende jij deze ruiterroutes al?

Een uitstapje tussen de velden

In het oosten van ons land, in Limburg, vind je in de lente en zomer prachtige bloesems. Geniet als ruiter van de wijde velden in Zonhoven op een 25 kilometer lange ruiterstocht langs vijvers, fleurige heides en grazende schaapjes. Je doorkruist het natuurgebied De Teut en Ten Haagdoorn, gekend voor zijn uitgestrekte zichten.

Op avontuur in de Kempense bossen

In het Nationaal Park Hoge Kempen liggen 140 km ruiter-en menpaden: heel wat tochten om uit te kiezen dus! En de bonus hierbij is dat de meeste ruiterpaden niet samenvallen met wandelpaden. Geniet van de zon op je snoet en waan je alleen op de wereld omgeven door de duizenden hectare ongerepte natuur zoals de bloeiende paarse heide. Via een ruiterkaart of via RoutetoYou kan je je tocht op je gsm volgen. Inspiratie nodig? Hier vind je de perfecte gids voor een tocht in de Kempen.

Uitwaaien aan zee

Niets zo heerlijk als uitwaaien aan zee met de haren in de wind. De noordduinen in Koksijde zijn hiervoor de perfecte plek: in deze duinen wisselen de bosjes, valleien en vissershuisjes elkaar af. Het is een iets kortere tocht van 4 km, maar je kan daarna genieten van de musea in de buurt of uitrusten tussen de grote duinen.

Vergeet dit niet op je tocht

Wat heb je nodig als je op route gaat met je geliefde viervoeter? Dat is heel wat: zo heb je sowieso een handige halster nodig die tegen alle weersomstandigheden kan, van zon tot regenbuien. Zo kun je kiezen voor artificieel leder dat langer zijn stretch en kleur behoudt als je vaak in de zon rijdt. Verder komt ook het vliegenseizoen eraan: een vliegenmasker voor je paard is geen overbodige luxe. Zo worden de oren, ogen, mond en neus beschermd tegen vliegenbeten. Dazen komen voor in bossen en zijn zeker actief op zomerse dagen. Deze beten kunnen zorgen voor erg veel jeuk en pijn, en de beestjes dragen soms zelfs ziektes over. Ook geraken sommige paarden in paniek door de vliegen en hun steken. Als ruiter voorzie je beste ook steeds genoeg bedekking zoals een langere broek en dun truitje met lange mouwen want dazensteken kunnen ook voor ons erg pijnlijk zijn. Vergeet ook niet dat de luisvliegen rond de staart en liezen van het paard gaan zitten: een spray kan hierbij helpen.

Hoe weet je of een online casino betrouwbaar is?

Previous article

Op eigen expeditie naar een eiland in de zon? Zo doe je dat!

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts