ReizenTips

De mooiste stranden van Europa

De mooiste stranden van Europa
0

Het strand. Een heerlijke plek waar je kunt genieten van het mooie weer, de zon op je gezicht, de wind in je haren of een verfrissende duik in de zee. Sommige mensen denken dat je voor écht mooie stranden af moet reizen naar verre oorden, maar dat is helemaal niet altijd nodig! Binnen Europa vind je prachtige stranden waar het heerlijk vertoeven is. Tijd om te genieten van zon, zee en strand! Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken hebben we in dit artikel de mooiste stranden van Europa voor je op een rijtje gezet.

Navagio Beach in Griekenland

Misschien heb je wel eerder gehoord van Navagio Beach. Dit strand ligt op het populaire Griekse eiland Zakynthos. Dat dit strand een pareltje voor het oog is, bewijst het feit dat dit strand het meest gefotografeerde strand van Griekenland is. Het ligt als een waar paradijs verscholen tussen hoge en steile rotswanden, heeft spierwit zand en het water van de zee is er helderblauw. Bereid je wel voor op drukte wanneer je besluit dit strand te bezoeken. Tegenwoordig wordt de baai namelijk overspoeld door toeristen.

Étretat in Normandië, Frankrijk

De stranden van Normandië zijn wereldberoemd door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zowel op het land als in de zee vind je er allerlei sporen die zijn achtergelaten tijdens de strijd van de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn uiteraard zeer indrukwekkende dingen om te bekijken wanneer je deze stranden gaat bezoeken. De natuur is er echter ook beeldschoon. Enorme witte krijtrotsen tekenen er het landschap. Geen helderblauw zeewater op deze stranden, maar wel prachtig indrukwekkend donker zeewater van de Atlantische Oceaan.

Zlatni Rat in Kroatië

Dit strand is alleen al bijzonder vanwege de omstandigheden. Het is een goudgeel kiezelstrand dat prachtig is om te zien. De stroming, wind en golven zorgen echter voor nog een speciaal aspect van dit strand in Kroatië. Zij zorgen er namelijk  voor dat het strand continu van vorm verandert en dat het aan één kant van het strand altijd windstil is. Bizar toch?! Het azuurblauwe zeewater is perfect om in af te koelen wanneer het te warm wordt op het (windstille) strand. Er zijn ook nog eens vele dennenbomen te vinden zodat er volop schaduw is. Een perfect strand om hele dagen op te luieren dus!

Plage de Saleccia op Corsica

Een van de grootste voordelen van dit strand: het is een verborgen pareltje dat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Het strand ligt in het noorden van Corsica en is één kilometer lang. Het is een zandstrand met rustig kabelend water dat kristalhelder is. Het strand ligt in een natuurgebied, wat één van de belangrijkste redenen is waarom het geen toeristisch strand is. Er is geen restaurant of hotel in de buurt te vinden. Als je op zoek bent naar een onaangeroerd en rustig strand, dan is dit voor jou dé optie!

Er zijn dus binnen Europa genoeg mooie stranden te vinden zoals je wel kunt lezen. Tijd om er lekker tussenuit te gaan dus!

Zo ziet een surfvakantie eruit – Video

Previous article

Mooiste campings in Frankrijk

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts