ReizenTips

De mooiste watervallen van Kroatië

De mooiste watervallen van Kroatië
0

Ligt het aan ons of gaan er steeds meer mensen op vakantie naar Kroatië? Dat zou best eens kunnen, want het is een prachtig land. Niet alleen is het een betaalbaar land om naar toe op vakantie te gaan, ook biedt het land je prachtige natuur. Onder andere beschikt Kroatië over prachtige meren en watervallen. Vaak liggen deze in een omgeving waar je ook mooie wandeltochten kunt maken en kunt genieten van de rest van de natuur. Maar in het midden van alle natuur vragen de watervallen en meren toch zeker je aandacht. Omdat dit zo mooi is hebben we de mooiste watervallen van Kroatië voor je op een rijtje gezet.

De Krka watervallen

Wat hun naam betreft verdienen ze wellicht geen schoonheidsprijs, maar laat je niet misleiden door de naam. De Krka watervallen zijn namelijk ronduit beeldschoon. Je vindt ze in het Nationaal Park Krka, in het lage gedeelte. Het gave aan het bezoeken van deze watervallen is dat je er in de zomer in kunt zwemmen! Hoe gaaf is dat?! Daarnaast is het wat natuur sowieso aan te raden om het park in de zomer te bezoeken. Tijdens deze periode is alles op zijn mooist en groenst. Je kunt een wandeling maken over houten vlonders langs beekjes, meren en watervallen. Zeven watervallen kom je onderweg tegen waarvan sommigen wel breder zijn dan honderd meter. Heen dus!

Plitvice meren en watervallen

Dat het park waar deze meren en watervallen gelegen zijn al sinds ’79 op de UNESCO werelderfgoedlijst staan kan geen toeval zijn. Je vindt er maar liefst zestien turquoise meren die je zeker buiten het hoogseizoen volledig voor jezelf hebt. Dat levert echt een sprookjesachtig beeld op. Zoals we al schreven vind je er ook nog eens watervallen en kun hele gave wandelroutes afleggen in het park. Er vertrekken bussen naar het park zodat je niet hoeft te zoeken naar de weg en onderweg kunt genieten van het uitzicht. In de zomer is het wel handig om het park vroeg op de dag te bezoeken omdat je anders in een heuse file van wandelaars terecht kunt komen. Trouwens, als je niet bepaald fan bent van al dat gewandel kun je met de boot gewoon de route afsnijden. Ook mooi!

Mljet Nationaal Park

Dit is de perfecte bestemming voor liefhebbers van meren en watervallen die minder bekend zijn bij toeristen. Nationaal Park Mljet herbergt zoutwatermeren die al meer dan 10.000 jaar oud zijn. Je kunt er ook in snorkelen en dat is de moeite waard, want de meren kennen een prachtige onderwaterwereld. Verder kun je in het park hiken, fietsen en wandelen. Genoeg te beleven voor de actieve toerist dus. Maar vooral de natuur is er wonderschoon! En dat je van al dat moois kunt genieten zonder in een wandelfile terecht komt is ook wel heel erg veel waard wat ons betreft.

Kroatië is sowieso al een aanrader wat vakantieland betreft, maar de pareltjes die we hierboven hebben beschreven zijn al helemaal een niet te ontbreken bestemming op jouw lijstje!

Tulum: Alles wat je moet weten over Mexico’s Tulum

Previous article

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Azië

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts