Reizen

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Azië

0

Nu het einde van de winter nadert en de eerste maand van het jaar alweer is verstreken, wordt er weer nagedacht over wat we in de zomervakantie gaan doen. Gaan we op vakantie? Zo ja, wanneer gaan we dit doen? En de belangrijkste vraag: Waar gaan we heen? Azië is een continent dat de laatste jaren steeds meer in trek is. Er is tegenwoordig veel informatie over het reizen in Azië te vinden. Het continent wordt steeds toegankelijker voor westerlingen. Niet alleen in de zomervakantie, maar ook daarbuiten, zijn er veel westerse vakantiegangers te vinden. Maar wat zijn dan de mooiste bestemmingen in dit continent?

Indonesië – Bali

De afgelopen jaren zijn er veel Nederlanders op reis gegaan naar Indonesië. Jaarlijks zijn het er zo’n 200.000. Het land is zo’n 5.000 kilometer lang en strekt zich langs de evenaar. Het bestaat uit 17.508 eilanden, waar er ongeveer 6.000 van bewoond zijn. Hierdoor is het een onwijs veelzijdig land wat betreft de cultuur, natuur en de inwoners. Naar Indonesië ga je toe voor de culturen, flora en fauna, de kunst en het eten. Vooral het eiland Bali is in trek bij Nederlanders. Hier kun je heerlijk relaxen op de prachtige witte stranden, kijk je jouw ogen uit in de jungle en kun je flink cultuur snuiven in de vele tempels.

Thailand

Ook Thailand is een land waar de laatste jaren veel Nederlanders te vinden zijn. Het staat bekend om de prachtige natuur en de mooie stranden, maar ook als stedenliefhebber kom je er zeker aan je trekken. Je kunt er vele grote en kleine steden bezoeken, door prachtige natuurparken reizen en relaxen op de vele stranden. Er zijn verschillende tropische of party-eilanden die je kunt bezoeken. Daarbij is het zuiden van het land drukker dan het noorden. Kortom, een veelzijdig land, waar je gerust voor een langere tijd doorheen kunt trekken.

Vietnam

Ook Vietnam is een veelzijdig land, waar je tegenwoordig veel Nederlandse toeristen zult vinden. Het heeft, net als Indonesië en Thailand, prachtige natuurgebieden en lange stranden, maar je kunt er ook vele grote steden bezoeken. De bewoners van het land staan erom bekend dat ze erg vriendelijk en vrolijk zijn naar toeristen. Ze genieten duidelijk van het leven en de bezoekers van hun land. Je kunt makkelijk contact met ze maken en ze zijn erg behulpzaam. Tegenwoordig spreken er veel mensen Engels en het vervoer in Vietnam is goed geregeld. Daardoor is het een prettig land om doorheen te trekken. Wat Vietnam vooral aantrekkelijk maakt, is haar keuken. Het heeft een van ’s werelds beste keukens, die overal op straat te zien is. Street-food is er veel te vinden en als toerist kun je er op veel plekken kookles nemen.

China

Het land van de toekomst. Als laatste is China een mooie bestemming in Azië. Van natuurparken tot miljoenensteden. Dit land heeft 45 natuurgebieden of bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Vooral de Chinese cultuur is een reden om er naartoe te gaan. Overal wordt thee geschonken en met stokjes gegeten. Je kunt er vele tempels bezoeken, maar ook grote pleinen, waar honderden mensen overheen krioelen. Naast de typische Chinese en Aziatische cultuur, kun je er ook verwesterde steden bezoeken, zoals Beijing, Shanghai of Hong Kong. Kortom, ook weer een veelzijdig land, waar vele vakantiegangers aan hun trekken kunnen komen.

Azië is dus een onwijs veelzijdig continent, met vele mooie bestemmingen. Het continent kent landen met mooie stranden, mooie natuurgebieden en een rijke cultuur. Of je nou steden wilt bezoeken, uit wilt rusten op de mooiste stranden of avontuurlijke wandelingen door natuurgebieden wilt maken. Er is voor ieders wat wils.

De mooiste watervallen van Kroatië

Previous article

Individuele rondreis tips voor Zuid-Amerika

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts