Reizen

Elektrische auto’s om lange afstanden mee te reizen

0

Elektrisch autorijden wordt steeds populairder. Het wordt ook steeds gemakkelijker, bijvoorbeeld omdat meer automerken een hybride of volledig elektrische auto op de markt brengen. Daarnaast komen er ook steeds meer oplaadpunten beschikbaar. Hierdoor heb je grote keuze om je auto op te laden en kun je dus ook steeds verder reizen. Waar moet je eigenlijk aan denken als we het hebben over elektrische auto’s 2022?

Een goede actieradius brengt je ver

Bij het aanbod van elektrische auto’s 2022 kun je concluderen dat de technieken voor elektrisch rijden steeds beter ontwikkeld worden. Dat zie niet alleen terug in de vele verschillende modellen die de automerken al aanbieden. Je ziet het ook terug in het aantal kilometers dat een elektrische auto kan rijden. En dat geldt dan niet alleen voor de hoge prijscategorieën. Vanaf € 25.000,00 zijn de elektrische auto’s 2022 al verkrijgbaar. Je kunt met een Microlino al tot tweehonderd kilometer rijden. Ideaal voor kleine ritjes in de stad, of om boodschappen te doen. Kijk je naar elektrische auto’s 2022 in de prijs vanaf € 35.000,00, dan kun je al tussen de tweehonderdtachtig en vierhonderdvijftig kilometer tijden tussen twee oplaadmomenten. Natuurlijk is het per merk en model verschillend. Een duurdere auto als een Tesla of Mercedes haalt al een afstand tussen de zeshonderd en achthonderd kilometer.

De verwachtingen van de elektrische auto’s 2022

Niet alleen voor de consument is het belangrijk om over duurzame elektrische auto’s 2022 na te denken. Merken als Volkswagen en Huyndai hebben een speerpunt om meerdere modellen elektrische auto’s 2022 op de markt te zetten. Daarbij streven zij er bijvoorbeeld naar dat bestaande modellen, of hun opvolgers, voor minstens zeventig procent voldoen aan de nieuw gestelde normen voor Elektrische auto’s 2022. Maar ook bij de ontwikkeling van nieuwe modellen wordt volledig ingezet op duurzaam en elektrisch rijden.

Een paar tips bij het rijden van elektrische auto’s 2022

Elektrisch rijden is net even anders dan dat je op een brandstof als benzine of diesel rijdt. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de afstand die je nog kunt rijden tot de laadpaal die je in gedachten hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je denkt aan de snelheid waarmee je auto kan opladen, dan verschilt namelijk per auto. Kies een laadpunt dat bij het vermogen van je auto past. Het beste is om de auto pas te gaan laden, wanneer de accu echt zo goed als leeg is. Dat komt de laadsnelheid namelijk alleen maar ten goede. Kijk voordat je aan een langere rit begint, waar je de auto voor de terugweg eventueel op kunt laden. Dit scheelt tijd onderweg. Desnoods kun je onderweg een klein deel laden en het volledig opladen voor de terugweg reserveren.

Gemakkelijk laden met een laadpas

Om zeker te zijn dat je altijd terecht kunt bij een laadpunt maak je gebruik van een laadpas. Dit is niet alleen gemakkelijk voor het afrekenen, je kunt met de app ook eenvoudig een laadpunt in de buurt vinden, met daarbij de informatie over de oplaadsnelheid en de beschikbaarheid. Met een uitgebreid netwerk van laadpunten door heel Europa, ben je er zeker van dat ook met de snelle ontwikkeling van elektrische auto’s 2O22, je altijd een geschikt laadpunt tegenkomt.

Brussel: sportief de hoofdstad van België ontdekken

Previous article

Hoe berg je je kostbare spullen op tijdens het reizen?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts