Reizen

Georganiseerd reizen met een campervan

0

Reizen met een campervan is een heerlijk ontspannen ervaring. Je hebt alles wat je nodig hebt bij je: een bed, kookgerei en soms zelfs een kleine badkamer. Maar voor je het weet is jouw campervan een rommeltje van vuile kledij en rondzwervende spullen. Door jouw campervan goed te organiseren, benut je de ruimte die je hebt optimaal.

Inpakken voor een kampeerreis kan best lastig zijn. Je hebt kledij nodig en toiletgerei, spullen om te koken en misschien wat om te ontspannen zoals een goed boek of een gezelschapsspel. Reis je met een campervan, dan heb je meer ruimte voor bagage.

De opbergruimtes van je campervan

Een campervan is vaak al voorzien van opbergruimtes. Onder het bed, bijvoorbeeld, of in kasten die tegen de wand bevestigd zijn. Gebruik die ruimte om je spullen in op te bergen, maar denk wel even na over wat je waar opbergt. Dingen die je elke dag nodig hebt, zoals kookgerei, berg je best binnen handbereik op.

Spullen die je minder vaak nodig hebt, zoals extra beddengoed, of niet meer nodig hebt, zoals vuile was, kan je in een zak of wasmand wegstoppen achter de spullen die je vaker nodig hebt. Zo hou je de campervan netjes en overzichtelijk.

Benut alle ruimtes goed

Natuurlijk is de opbergruimte in een campervan beperkt: er kan maar een beperkt aantal kasten in zo’n van. Door slim gebruik te maken van de opbergruimte kan je meer dingen opbergen. Zo kan je zogenaamde ‘packing cubes’ gebruiken voor jouw kledij om die overzichtelijk en gemakkelijker stapelbaar te maken. Door kookgerei slim op elkaar te stapelen, krijg je meer in de kast.

Heb je toch te veel spullen voor de opbergruimte die beschikbaar is? Maak dan gebruik van een opbergdoos met deksel. Berg er losse spullen in op en maak het deksel stevig vast. Zo hou je alles bij elkaar en beperk je het risico dat je spulletjes verspreid raken door de hele van.

Hou af en toe een opruimactie

Tijdens je reis is je campervan jouw huis. Neem één keer per week de tijd om alles op te ruimen. Haal alle rommel uit je van en organiseer de boel. Breng vuile was naar het wassalon en gooi afval weg. Veeg de vloer, doe de afwas en stop losse spullen weer in de opbergdozen.

Met een fris opgeruimde campervan is reizen aangenamer én je vindt alles weer gemakkelijk terug. Bovendien houd je op deze manier gemakkelijk overzicht. Heb je nog alles wat je nodig hebt? Propere kledij, snacks, zonnebrandcrème? Je ziet het in één oogopslag!

Onze favoriete stranden aan de Costa Brava

Previous article

Ongedierte laten bestrijden

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts