ReizenTips

Grootste steden van België

0

Onze zuiderburen zijn zeer geliefd om hun bourgondische levensstijl, bieren, chocolade en mooie steden. De steden hebben een geweldige geschiedenis en zijn ware pareltjes. Eigenlijk iedereen in Europa houdt wel van België. De meest populaire en grote steden van België geven we graag hieronder weer.

Anderlecht

Anderlecht is natuurlijk zeer bekend van haar voetbalclub Anderlecht. Het is een mooie stad met vooral veel architectuur waar je van kunt genieten. De stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad heeft een geweldig historisch centrum waar veel toeristen op afkomen. Het is wereldberoemd. Het is vele jaren een handelscentrum geweest.

Schaarbeek

Het is in Nederland nog niet zo’n bekende stad. Het is een ezelsgemeente, omdat de geuzebieren met ezels vervoerd worden.

Leuven

De hoofdstad Leuven is de hoofdstad van Vlaams Brabant. Het ligt ongeveer vijfentwintig kilometer van Brussel af. Het heeft een mooie historische binnenstad. Ze zijn de stad volop aan het promoten en het kent ook een grote universiteit. Het is de oudste katholieke universiteit van de hele wereld trouwens. Er wonen ongeveer honderdduizend mensen in Leuven.

Brussel

De hoofdstad van België. Natuurlijk mag deze stad niet ontbreken. HEt is de hoofdstad van het land. Het is ook een zeer grote stad en daarnaast natuurlijk ook nog eens de thuishaven van de Europese Unie. In de stad wonen honderdzestigduizend mensen.

Liège

Luik is een stad welke redelijk dichtbij Nederland ligt. Het is een stad waar bijna tweehonderdduizend mensen in wonen. Het is een mooie stad om te bezoeken.

Gent

In de stad wonen bijna een kwart miljoen mensen. Het is een zeer grote stad. Het was de rijkste, grootste en drukste stad van het land, tijdens de middeleeuwen. Het is altijd een belangrijke stad gebleven. Nog steeds is het geweldig om ernaartoe te gaan.

Antwerpen

Meer dan een half miljoen mensen wonen in Antwerpen. De vogeltjesmarkt, de oevers, mooie gebouwen en een mooi centrum. Het is volop genieten van deze mooie stad. De stad heeft een grote haven, welke je zeker moet bezoeken als je naar Antwerpen gaat.

Prijs van bier in het Buitenland per land: Amerika, Zuid-Amerika en Azië

Previous article

Mooiste dorpen van België

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts