Reizen

Hoe berg je je kostbare spullen op tijdens het reizen?

0

Voldoende inpakken voor een reis kan een lastig taakje zijn. Je hebt gepaste kledij nodig voor allerlei situaties en je hebt maar weinig plaats. Vooral wanneer je formele kledij, zoals avondkledij en bijpassende juwelen nodig hebt, kan het lastig zijn om dat allemaal netjes en veilig in te pakken. Je wil natuurlijk niet dat je juwelen verloren gaan onderweg.

Veilig en goed inpakken

Je spullen op de juiste locatie krijgen, start bij het inpakken. Vouw kostuums, hemden en jurken zo goed mogelijk op en berg ze in een aparte hoes op in je koffer. Ook schoenen wikkel je best in een beschermende hoes, zodat de eventueel vuile zolen en de schoenpoets geen vlekken maken op je kledij.

Kleinere en kwetsbare voorwerpen, zoals parfum en juwelen, berg je best op in een apart, liefst waterdicht compartiment. Zorg dat ze stevig ingepakt zijn, zodat ze niet gaan rollen in je bagage. Bij het rollen kunnen ze breken en je wil natuurlijk geen glasscherven of enorme hoeveelheden parfum op je kledij.

Lucht je spullen op locatie

Zodra je je hotelkamer bereikt, is het belangrijk dat je de kwetsbare kledij uit je koffer haalt en ze ophangt. Geef ze even de ruimte om te luchten en kijk ze na op kreukels en eventuele andere oneffenheden. Een draagbare stomer kan erg handig zijn voor zijden jurken of een katoenen hemd. En het past makkelijk in je bagage.

Veel hotels bieden voor een kleine meerprijs ook een was- en strijkservice aan. Wanneer je deelneemt aan een belangrijke gebeurtenis, zoals een huwelijk of een conferentie, kan dat erg handig zijn. Je informeert best aan de balie of zo’n service beschikbaar is, wat het kost en of ze ervaring hebben met het behandelen van formele kledij.

Draag kostbare stukken in je handbagage

Neem je kostbare juwelen met je mee? Berg ze dan veilig op in je handbagage. Stop de spullen in een gepast zakje of een juwelendoos, zodat je je dure Cartier horloge of diamanten oorbellen niet aan iedereen laat zien wanneer je door de veiligheidscontrole moet.

Tenslotte is het belangrijk dat je onthoudt dat reizen met formele kledij niet altijd vanzelf gaat. Je doet wat je kan, en soms gaat het toch nog mis. Een paar kreukels in je jurk zijn niet het einde van de wereld.

Elektrische auto’s om lange afstanden mee te reizen

Previous article

Zo maak je jouw tuin helemaal zomerproof

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts