Reizen

Hoe veilig is reizen door Zuid-Afrika? + Tips

0

Zuid-Afrika: het land in het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent. Er wonen bijna 52 miljoen mensen en het land is maar liefst 30 maal groter dan Nederland. Genoeg te zien dus. Het land is een populaire vakantiebestemming: er is veel te zien op het gebied van natuur en wildlife. Het spotten van wilde dieren is vaak de grootste reden waarom mensen naar het land afreizen, maar er is nog veel meer te zien in dit mooie land.

Helaas staat Zuid-Afrika er ook om bekend dat het een hoge mate van criminaliteit, seksueel geweld en terrorismedreiging heeft. Zorg er dus voor dat je je goed voorbereid als je eraan zit te denken om een reis naar Zuid-Afrika te maken. Wij hebben op een rijtje gezet waar je allemaal op moet letten.

Veiligheid

Uiteraard is veiligheid het allerbelangrijkst als je een rondreis door Zuid-Afrika wilt maken. Over het algemeen kun je zorgeloos op vakantie, mits je de veiligheidsmaatregelen in acht houdt. Veel dingen spreken wellicht voor zich, maar je kunt maar beter extra voorzichtig zijn. Enkele tips:

  • Wees alert op drukke plaatsen zoals winkelcentra, markten en kerken. Deze drukbezochte plekken kunnen het doelwit van terrorisme zijn.
  • Wees je bewust dat er veel crimineel geweld kan zijn, vooral op vliegvelden en in de grote steden. Deze criminele bendes zijn slim, dus ga bijvoorbeeld niet naar een geldwisselkantoor om geld te pinnen.
  • Draag geen dure spullen bij je en zorg dat je geen duidelijk zichtbare sieraden of tassen hebt. Berovingen vinden vaak plaats, ook op toeristische locaties. Doe altijd je autodeuren op slot en zorg dat je niet teveel opvalt.
  • Overnacht alleen in accommodaties met goeie veiligheidsmaatregelen. Hier is vaak extra beveiliging en zijn er kluisjes op de kamers.
  • Ga niet na zonsondergang alleen de straat op en blijf op de goed belichte wegen. Er vindt, vooral in de grote steden, veel seksueel geweld plaats dus wees alert.

Populaire bezienswaardigheden

Laat je vooral niet afschrikken door de eventuele gevaren. Het land is steeds meer toeristisch aan het worden, waardoor er ook meer veilige reisroutes zijn. Mocht je een mooie reis willen maken, probeer dan minimaal drie weken hiervoor uit te trekken. Huur vooral zelf een auto en neem af en toe een binnenlandse vlucht: op deze manier kun je het meeste van het land zien. Enkele populaire plekken die wij zeker aanraden om te bezoeken zijn:

  • Kaapstad en Cape Peninsula

In en rondom de stad is veel te doen: mooie stranden, wandelroutes, goeie restaurants en lekker weer: alles wat je wil in een stad!

  • Stellenbosch

Hier proef je de lekkerste wijnen van het land! De wijngaarden en de stad eromheen zijn zeker de moeite om te bezoeken.

  • De Garden Route

Langs deze route vind je verschillende highlights, zoals Ado Elephant Park, de Cango Caves en Jeffrey’s Bay.

  • Krugerpark

Voor veel mensen het absolute hoogtepunt van hun reis: dit natuurpark is dé plek om de Big Five te kunnen spotten. Een once in a lifetime ervaring!

Hebben deze tips je enthousiast gemaakt? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat, check of alles weer kan met de coronamaatregelen en dan kan er niks misgaan. Veel reisplezier!

5 Leukste kerstmarkten in België

Previous article

Op reis en geen bordspellen bij je… wat nu?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts