ReizenTips

Individuele rondreis tips voor Zuid-Amerika

0

Een continent dat tegenwoordig erg populair is onder reizigers, is Zuid-Amerika. Je kunt er verschillende mooie reizen maken. Zo kun je een land bezoeken, maar je kunt ook verschillende landen doorreizen. Je kunt je er een paar weken, maar ook maanden vermaken. Dit kun je doen met een groepsreis, maar veel reizigers houden niet van die groepsreizen. Zij gaan liever hun eigen gang, met de familie of vrienden met wie ze op vakantie gaan en maken liever een individuele rondreis. Zuid-Amerika staat alleen wel bekend als een continent waar het voor toeristen niet altijd veilig is. Er wordt veel van hen gestolen of ze worden opgelicht. Hiervoor en o.a. voor mooie bestemmingen, een aantal tips voor een individuele rondreis in Zuid-Amerika.

Bestemmingen

Wil je een rondreis maken door Zuid-Amerika? Dan zijn er een aantal bestemmingen die zeker niet in jouw reis mogen ontbreken. Allereerst de watervallen van de Iguaçu. Dit zijn 275 watervallen die samen een van de grootste watervallen ter wereld vormen. Door de grote omvang grenzen ze aan drie landen: Argentinië, Paraguay en Brazilië. Heel indrukwekkend!
Ook het Nationaal park Torres del Paine is een mooie bestemming, gelegen in Patagonië, Chili. Het natuurgebied bestaat uit allerlei massieven, bedekt met gletsjers, uit enorm hoge bergtoppen, ijsblauwe meren en rivieren en nog meer waanzinnige flora en fauna.

Denk je aan mooie bestemmingen in Zuid-Amerika, dan denk je aan de Machu Picchu in Peru. Dit is de eeuwenoude stad die door de Inca’s met de hand is gebouwd, op een bergtop van 2400 meter, diep in het oerwoud gelegen. Nadat de Spanjaarden een einde maakten aan de macht van de Inca’s, is de stad verlaten en met een dikke laag groen bedekt. Sinds het in 1911 werd herontdekt, is het een populaire toeristische attractie.
Naast alle natuur die in Zuid-Amerika te bewonderen is, zijn er ook indrukwekkende steden die niet in jouw rondreis mogen ontbreken. São Paulo, de grootste stad van Zuid-Amerika, is daar een voorbeeld van. Het is niet een van de mooiste, maar wel een van de bijzondere steden van het continent. Het verschil tussen arm en rijk is groot, wat te zien is door de economische centrumwijken enerzijds en de favela’s anderzijds. De stad kent een mooi historisch centrum, vele parken en goed eten. Ook kun je er veel cultuur snuiven in de vele musea.

De reis boeken bij een reisorganisatie

De bovengenoemde bestemmingen is nog maar een klein deel van al het moois dat in Zuid-Amerika te vinden is. Een goede tip is daarom om jouw reis samen te stellen en te boeken bij met een reisorganisatie. Zij hebben veel informatie over het reizen in Zuid-Amerika en hebben kennis en ervaring in plannen van mooie individuele rondreizen. Voorbeelden van organisaties zijn AVIA, Koning Aap en Riksja Travel.

Veiligheid

Er zijn enkele tips die individuele rondreizen in Zuid-Amerika veiliger maken. Neem bijvoorbeeld alleen taxi’s via apps als Uber, Easy Taxi en Tappsi of via een officiële taxicentrale. Ga, vooral ’s avonds, niet alleen op pad, maar met een gids, neem altijd het minimale aan waardevolle spullen mee en kleed je basic. Draag een rugzak op je buik en bewaar geld en belangrijke pasjes op verschillende plekken, onder jouw kleding. Heb daarnaast een open houding en uitstraling. Kijk tijdens het lopen bijvoorbeeld niet met oordopjes in de hele tijd naar de grond, maar maak oogcontact met mensen.

Budget

Over het algemeen is op vakantie gaan aardig duur. Vooral als je een langere tijd weg wilt. Het is dus fijn om te kunnen besparen op een aantal kosten die je zult maken. Denk aan de vliegtickets. De goedkoopste vliegtickets voor het reizen binnen Zuid-Amerika, kun je boeken bij Aerolineas Argentinas, Avior Airlines, Avianca en LATAM. Je kunt overnachtingen boeken tussen €5 en €15 en eten voor €7 tot €15 per dag. Maar let op dat je niet zonder research de goedkoopste bus- of tourreis boekt. Waar de prijs lager is, wordt meestal bespaard op voertuigonderhoud en algemene veiligheid. Vraag in plaats daarvan rond bij andere reizigers en lees online recensies.

Zuid-Amerika, het continent waar je onwijs mooie individuele rondreizen kunt maken, maar bereid je wel goed voor. Bedenk welke bestemmingen je wilt bezoeken, boek de reis bij een reisorganisatie, tref voorzorgsmaatregelen met betrekking tot jouw eigen veiligheid en doe research om te kunnen besparen op kosten tijdens de reis.

Dit zijn de mooiste bestemmingen in Azië

Previous article

Zo pak je je koffer slim in voor een zonvakantie

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts