Sport

Is een e-bike dé fiets voor jou?

0

Iedereen! Maar we zouden te kort door de bocht gaan als we zouden zeggen dat de elektrische fiets voor iedereen is. Want er zijn ook mensen die liever de racefiets pakken of een mountainbike om op avontuur te gaan. In deze blog kijken we naar welke groepen mensen baat hebben bij een elektrische fiets!

Er zitten natuurlijk mooie voordelen aan elektrische fietsen, ook wel een e-bike genoemd. Zo kan je altijd fietsen met een steuntje in de rug. Je hoeft meer op je werk aan te komen met het zweet op je rug te hebben staan en je verplaatst je sneller van A naar B.

Groep 1: voor mensen die vanwege hun gezondheid niet meer op een normale fiets kunnen fietsen

De elektrische fiets is een prettig vervoersmiddel voor mensen die vanwege hun gezondheid niet meer op een normale fiets kunnen fietsen. Dat komt omdat een elektrische fiets minder intensief is om te gebruiken. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet voorover te buigen over het stuur, maar kun je ontspannen blijven fietsen. En hierdoor wordt er meer gefietst dan op een normale fiets, wat weer goed is voor de beweging en het herstel van het lichaam. Veel ouderen fietsen ook veel meer op de elektrische fiets dan dat ze deden op hun oude fiets. En fietsen betekent natuurlijk vrijheid!

Groep 2: voor mensen die een flinke afstand moeten afleggen naar school of werk

Als jongeren voor school flinke afstanden moeten afleggen dan is het prettig als ze met de elektrische fiets kunnen. Ook hierbij geldt dat je minder intensief hoeft te trappen. Waardoor je niet helemaal moe en bezweet aankomt op school. Als fietsen met een gewone fiets te intensief wordt dan is een elektrische fiets een mooi alternatief om niet toch even de bus te pakken. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die naar hun werk gaan of naar werkafspraken. Door de auto te laten staan en de fiets te gebruiken bespaar je ook nog eens een hoop geld.

Groep 3: voor mensen die in een heuvelachtig gebied wonen of op een plek met veel wind

Als je in een heuvelachtig gebied woont dan hoeven we je vast niet te vertellen waarom het prettig om met een elektrische fiets rond te gaan touren. Denk bijvoorbeeld in de heuvels van Limburg en de Ardennen waar het prachtig glooiend is en de mooiste fietsroutes zijn. Maar als je elke dag deze heuvels moet trotseren dan kan het prettig zijn om ondersteuning te hebben. En die ondersteuning is ook prettig als je bijvoorbeeld rondom de Schelde woont en elke dag door de vlaktes van de akkers moet verplaatsen. Daar lijkt de wind altijd van voren te komen. Behalve op je elektrische fiets, dan maakt het niet.

Voor alle groepen geldt ook het volgende, want een elektrische fiets is ook geschikt voor iedereen die veel mee te sjouwen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een moeder met een bakfiets vol kids en boodschappen. Of aan een postbezorger die zijn fiets gebruikt omdat ‘ie zo min mogelijk uitstoot wil genereren.

Benieuwd naar de mooiste routes om te fietsen straks met een e-bike? Lees dit artikel eens!

Welke buitenvakanties kun je het beste in de winter doen?

Previous article

Brussel: sportief de hoofdstad van België ontdekken

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts