ReizenTips

Leukste steden van België

0

Het is gemakkelijk om een keer op vakantie te gaan naar België of om er te genieten van een weekendje weg. Het is mooi om de mogelijkheden te ontdekken en om er een leuke tijd te beleven. Laten we je een aantal tips geven door de leukste steden van België met je te bespreken.

Mechelen

Het ligt tussen Brussel en Antwerpen. Het is een kleine stad met een historische kern vol met mooie bouwwerken. De kathedraal moet je er zeker bezoeken. Ook is er een paleis en daarnaast een toeristisch centrum.

Leuven

De bierhoofdstad van België. Leuven is ook bekend om haar universiteit. Het is er altijd druk, gezellig en levendig. Het is geweldig om de verschillende gebouwen te bewonderen. Kies voor een goede rondleiding.

Hasselt

Hasselt ligt dichtbij Maastricht. Het is dus zeer goed te bereiken. Veel Nederlanders bezoeken er Plopsa indoor. Het is een grote binnenspeeltuin voor jonge kinderen. Er zijn ook veel musea om te bezoeken, als je daarvan houdt. Er is daarnaast een zeer grote Japanse tuin. Het is heerlijk om er tot rust te komen. Natuurlijk zijn er ook volop goede restaurants en barretjes.

Bergen

Een stad in het zuiden van het land. Het wordt ook wel Mons genoemd. Het is een zeer oude stad. Je kunt de historie zien in de steden. Er is een zeer levendige oude markt. Het is volop genieten in deze stad. Het heeft een zeer mooie dierentuin.

Luik

Een geweldige stad net onder Maastricht. Hier kun je zeker gaan genieten. Het is altijd gezellig. Je moet er zeker de lange trappen beklimmen om van het uitzicht te genieten.

Brussel

De hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Het is een stad waar je gewoon een keer naartoe moet. Het centrum is gezellig, de oude markt mooi verlicht en de kathedraal is een pareltje. Gewoon even doen! Vergeet manneken Pis ook niet.

Mooiste dorpen van België

Previous article

Voordelig vakantie vieren, met net zoveel plezier!

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts