Tips

Maak je vakantiewoning geschikt voor een breder publiek

0

Veel mensen hebben een eigen vakantiewoning die ze deels zelf gebruiken en deels verhuren aan toeristen. Dat is een prima concept, je verdient door de verhuur je eigen kosten weer terug. Je maakt deze vakantiewoning dus helemaal naar jouw zin, het is immers jouw woning. Maar wat nu als je merkt dat mensen, na het inwinnen van informatie, toch niet jouw vakantiewoning huren? Dan is het wellicht een idee om eens na te denken over hoe je je vakantiewoning geschikt kunt maken voor een breder publiek. Dit kan gaan om grote ingrepen, maar ook om kleine aanpassingen.

Eerst de snelle oplossingen

Probeer zo min mogelijk drempels te gebruiken in jouw vakantiehuis. Kies voor gladde vloeren zonder kleedjes. Zorg dat keukenkastjes goed bereikbaar zijn en dat deze open kunnen blijven staan om spullen te pakken of juist weer op te bergen. Geef duidelijk aan welke stop voor welk deel van het vakantiehuis is in de meterkast. Maak de hoofdkraan voor de waterleiding goed bereikbaar (en zorg dat deze dicht, dan wel open te draaien is). Heb je een geiser bij het aanrecht? Zorg dan altijd dat er lange lucifers en een uitgebreide handleiding aanwezig zijn.

Sowieso is het handig om voor ieder apparaat in je vakantiehuis een handleiding in een speciale map te bewaren. In deze map kun je ook informatie over verschillende uitjes in de omgeving bewaren.

Plaats wandbeugels in de badkamer en het toilet

Door het plaatsen van wandbeugels in de badkamer en het toilet zorg je ervoor dat deze ruimtes gebruiksvriendelijker worden voor mensen die wat hulp nodig hebben met opstaan of voor mensen die wat onzeker op hun benen staan. Je kunt deze wandbeugels kiezen in iedere kleur, zo vallen ze minder op, maar zijn ze wel aanwezig.

Het plaatsen van een krukje in de badkamer is een kleine ingreep, maar kan het verblijf voor een huurder van jouw vakantiehuis een stuk fijner maken.

Zorg dat de bovenverdieping bereikbaar is voor iedereen

Heb je een vakantiehuis waarin de slaapvertrekken zich op de bovenverdieping bevinden? Dan moet je rekening houden met mensen die moeite hebben met traplopen. Het aanschaffen van een traplift kan een flinke investering zijn, het is echter ook mogelijk om een traplift te huren. Een traplift huren kost je, behalve de installatiekosten, een vast bedrag per maand. Door een traplift te laten installeren door 123trapliften.nl zorg je ervoor dat meer mensen gebruik kunnen maken van jouw vakantiewoning. Ook wordt jouw vakantiewoning meer waard.

Vergeet ook de buitenboel niet

Wanneer jouw vakantiewoning een fijne tuin heeft, dan is het wel zo fijn als je huurders hier veilig gebruik van kunnen maken. Denk dan aan het aanleggen van mooie, gladde tuinpaden zonder opstaande tegels en zonder mos of algen. Ook het terras moet, dat spreekt voor zich, er keurig bij liggen. Controleer regelmatig of alle stoelen en de tafel nog heel zijn en of de parasol nog werkt.

Mogen er honden in jouw vakantiehuis? Zorg er dan vooral voor dat er geen planten in je tuin staan die giftig zijn voor honden.

Door deze, relatief, kleine aanpassingen maak ook jij je vakantiewoning geschikt voor iedereen!

De 5 leukste steden aan de Middellandse zee

Previous article

Mooiste landen van Zuid-Amerika: deze mag je niet missen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts