Reizen

De meest magische kerstbestemmingen

0

Kerst is de mooiste tijd van het jaar. En dat is niet alleen zo omdat je de feestdagen vaak met je familie doorbrengt, maar ook omdat alle steden worden versierd met prachtige kerstverlichting. Wil jij er in december graag een paar dagen tussenuit en kun je nog wel wat reisinspiratie gebruiken? U vraagt, wij draaien: de meest magische kerstbestemmingen in het buitenland voor je op een rij!

New York City

De kerstbestemmingen der kerstbestemmingen is natuurlijk New York City! In deze stad zie je het hele jaar door al een skyline vol lichtjes zodra de zon onder is. Maar met Kerstmis is de stad pas écht betoverend mooi. De etalages van alle grote winkels aan Fifth Avenue worden over de top versierd, zo’n beetje ieder plein en park wordt omgetoverd tot een ijsbaan – met die in Central Park natuurlijk als absoluut hoogtepunt – en dan zijn er ook nog de fantastische kerstmarkten in onder andere Bryant Park en op Union Square. Laten we ook de grootste kerstboom van de stad bij het Rockefeller Center niet vergeten, waarvan de lichtjes elk jaar ceremonieel worden ontstoken. Ja, je kunt rustig stellen dat Kerstmis een belangrijk feest is van de Amerikanen en daar kun je als toerist alleen maar de vruchten van plukken!

Lapland

Dichterbij de Kerstman dan in Lapland ga je voor je gevoel niet komen. Wanneer je een ticket boekt naar dit stukje winterwonderland op aarde, ben je absoluut verzekerd van een witte kerst. Het is er in dit meest noordelijke gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland met temperaturen van gemiddeld -10 tot -17 graden Celsius ijskoud, maar vooral adembenemend mooi. En daar moet je dan ook vooral van genieten. Vergeet alle toeters en bellen die bij kerstmis komen kijken . Naar Lapland ga je voor avontuurlijke husky-sleetochten, de ongelofelijke heldere sterrenhemel en natúúrlijk voor het noorderlicht. Om je vervolgens ’s avonds voldaan voor de open haard te nestelen met een warme kop chocomelk en een heerlijke toef slagroom.

Londen

Past een ticket naar New York of Lapland niet helemaal binnen het budget? Ga dan voor Londen! De Engelse hoofdstad doet rond de feestdagen qua magie absoluut niet onder voor The Big Apple. Vanaf begin december is het centrum al in kerstsferen gehuld. De straten in de binnenstad worden prachtig verlicht, grote warenhuizen als Selridges, Harvey Nichols en Harrods trekken alles uit de kast om hun etalages te versieren en dat alles maakt van een simpele wandeling door bijvoorbeeld Oxford Street al één groot kerstfeest. Breng ook zeker een bezoekje aan het Winter Wonderland in Hyde Park, waar je niet alleen een grote kermis hebt, maar ook een sfeervolle foodmarket. Extra leuk is dat je er voor een paar tientjes al heen gaat met het vliegtuig of de trein!

Disneyland Parijs

Wil je all the way gaan in je kerstvakantie? Breng dan een bezoek aan Disneyland Parijs! Dit is natuurlijk altijd al een magische omgeving, maar rond de kerstdagen dompelt Disney je echt van top tot teen onder in de kerstsferen. Aan alle details wordt gedacht. Er zijn kerstbomen, er is sneeuw en er is kerstverlichting. De parades zijn in het kerstthema, de muziek wordt erop aangepast en dan is er natuurlijk ook nog het fenomenale vuurwerkspektakel rond sluitingstijd. Hert enige nadeel? Het is er hartstikke druk, want heel Europa heeft vakantie rond Kerstmis! Dus als je kerst wilt vieren met Mickey en Mini Mouse moet je dat wel voor lief kunnen nemen.

Kerstmarkt Duitsland

Wil je wel een uitstapje maken maar wil je liever niet te lang en te ver weg van huis? Dan is een bezoekje aan een van de vele kerstmarkten in Duitsland absoluut de moeite waard. De vier leukste vind je, volgens de ANWB, in Essen, Keulen, Münster en Düsseldorf. Reken op honderden kraampjes met leuke hebbedingetjes, warme chocomel en glühwein en lekkernijen zoals gepofte kastanjes en Bratwurst. Maar natuurlijk ook op héél veel kerstverlichting, kerstmuziek en schaatsbanen. Het fijne aan een tripje naar Duitsland? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Rijd in een dag op en neer, of maak er een heel weekend van en doe meteen je kerstinkopen in de grote winkelketens om de hoek.

4 tips om te reizen met een klein budget

Previous article

Populairste pretparken in Europa

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts