Tips

Niet op vakantie dit jaar door corona? Zo maak je er thuis het beste van

0

We kunnen er niet omheen: de coronacrisis heeft veel effect op ons dagelijks leven. En zoals het er nu naar uitziet, blijft dat voorlopig ook nog wel zo. We mogen er zelfs al voorzichtig rekening mee houden dat vakantie vieren er deze zomer waarschijnlijk nog niet in zit. Dus moeten we er thuis maar het beste van maken. Maar hoe doe je dat?

Pak achterstallige klusjes op

Als er een moment is om klusjes op te pakken die er al heel lang liggen, dan is dit het wel. Nu we meer thuis zijn, ga je je misschien ook wel ergeren aan dingen die nog moeten gebeuren. En met meer vrije tijd en geen andere plekken om naar toe te gaan, kun je hier nu mee aan de slag. Dus hang die planken of dat schilderij op, schilder de trap, de kozijnen of repareer de lekkende kraan. Vervang eindelijk eens dat peertje aan het plafond of pak de tuin aan. Hier word je achteraf zeker blij van!

Neem je inrichting eens kritisch onder de loep

Is je huis, en dan vooral je inrichting, nog zoals je wil? Normaal gesproken sta je daar misschien niet zo snel bij stil, maar nu je veel tijd thuis doorbrengt, is het fijn als je huis ook echt je thuis is. Ben je uitgekeken op je moderne zetel die totaal niet lekker zit? Kijk eens bij de Chesterfield zetels of er iets voor je bij zit.

Relax!

Besef dat dit ook een periode is waarin je ineens niet zoveel hoeft. Vrijwel alle verplichtingen kun je van de kalender schrappen, en dat is voor sommige mensen een fijn gevoel. Natuurlijk mis je familie, vrienden, een lekker drankje doen in de zon en zoveel meer. Maar daarvoor in de plaats komt rust, genieten van je eigen stekje. Sta dus eens wat vaker stil bij deze rust en relax! Lees dat boek waar je normaal gesproken niet aan toekomt, bouw dat Lego-kasteel, kijk die ene serie waar iedereen het over heeft of leer een instrument spelen. Je mag ook van deze tijd proberen te genieten, het is nu eenmaal toch zoals het is!

Scandinavische invloeden die overwaaien naar Nederland

Previous article

Tips: zo haal je het vakantiegevoel in huis

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts