Reizen

Onze favoriete stranden aan de Costa Brava

0

Of je nou in een hotel verblijft of op een camping aan de Costa Brava, een bezoekje aan het strand draagt natuurlijk wel bij aan het vakantiegevoel. Om je alvast een beetje te informeren hierover, delen we onze favoriete stranden met je in dit artikel.

Tamariu

Het bekendste strand van de Costa Brava is Tamariu. Dit prachtige zandstrand ligt in het noorden van Tossa de Mar, pal naast de indrukwekkende rotsformaties van Cap Roig. Het strand zelf is omgeven door een dennenbos, waardoor het een idyllische plek is voor een ontspannen vakantie. Er zijn verschillende restaurants en bars langs het strand, waar je na het zonnebaden of zwemmen in de zee kunt genieten van een lunch of diner met verse zeevruchten.

Strand van L’Escala

Strand van L’Escala: Dit strand ligt in Lloret de Mar en heeft een lengte van ongeveer 1 km. Het is erg populair bij surfers vanwege de golven, maar ook gezinnen komen hier graag om te genieten van de zon op dit fijne zandstrand.

Strand van Sant Pol de Mar

Het strand van Sant Pol de Mar ligt in het noorden van de Costa Brava, tussen Blanes en Tossa de Mar. Het is een zeer populair strand bij gezinnen omdat het een grote diversiteit aan diensten voor kinderen biedt. Er zijn verschillende restaurants, bars en winkels dicht bij de kust. Verder biedt is er gratis parkeergelegenheid en zijn er voldoende openbare toiletten. Het strand heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn netheid en waterkwaliteit.

Strand van Sant Pere Pescador

Het strand van Sant Pere Pescador ligt ongeveer vijf kilometer ten noorden van Palafrugell. Het is een prachtige zanderige baai met ondiep water en het heeft een lengte van ongeveer 200 meter. Er zijn veel voorzieningen op het strand, zoals douches, toiletten en strandwachten. Het strand is niet erg druk en je kunt hier prima van je vakantie genieten.

Strand van Sant Carles de Peralta

Het strand van Sant Carles de Peralta ligt in de gelijknamige gemeente. Dit kleine dorpje ligt aan de oostkust van de Costa Brava en heeft een prachtig strand. Het strand is erg schoon en heeft een mooie zandbodem. Ook zijn er veel faciliteiten voor watersport, zoals waterfietsen, kano’s, kajaks en windsurfplanken.

Kortom, als je een heerlijke vakantie wilt, dan is een reisje naar de zon, met een verblijf in een hotel of één van de campings in Spanje aan zee aan te raden!

Op reis en geen bordspellen bij je… wat nu?

Previous article

Georganiseerd reizen met een campervan

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts