Tips

Op reis met je scooter? 5 Veelgemaakte fouten, voorkom ze!

0

Lekker een scooter huren op vakantie en je snel van A naar B verplaatsen zonder al te veel zweetdruppels te laten. Heerlijk! Toch? Of kan je de scooter beter laten staan?

1. Scooter rijden zonder rijbewijs

Dit klinkt heel simpel, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Vrolijke vakantiegangers stappen zomaar op scooters (of motoren) zonder dat ze daarvoor een geldig rijbewijs hebben. Dit is natuurlijk gevaarlijk, maar ook wel een beetje dom. Je bent namelijk niet verzekerd als je zonder juiste papieren op zo’n scooter stapt. Mocht je schade rijden, kan dit nog flink wat gaan kosten aan het eind van de rit.

2. Geen dekking reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering

Als je op vakantie gaat is het sowieso raadzaam om een reisverzekering af te sluiten, maar schade tijdens het scooter rijden wordt dan weer niet vergoedt. Ook je aansprakelijkheidsverzekering geldt niet als je schade hebt met een gehuurde scooter. Helaas ook niet als je schade bij anderen veroorzaakt.

3. Scooter niet op slot

Niets, maar dan ook niets is erger dan je gehuurde scooter kwijtraken. Geloof het of niet. Het gebeurt echt. Kom je net terug van een gezellig etentje, is je scooter nergens te vinden. Zonder goede verzekering is dat nog erger. Zet daarom altijd je scooter op slot met een kettingslot van scooteronderdelenshop.com en voorkom een ritje naar het lokale politiebureau.

4. Geen foto’s van schade

Zie je schade aan het voertuig waar jij mee op pad gaat? Maak dan altijd voor de rit begint een rondje om de scooter met de verhuurder en maak ook foto’s van de schade die er al op zit. Zo kan de verhuurder jou nooit aansprakelijk stellen voor die schade. Check daarbij ook gelijk alle meters. Hoeveel kilometers staan erop en hoe vol zit de tank? Als je hem weer afgetankt moet inleveren, verwacht jij hem natuurlijk ook vol mee te krijgen.

5. Niks geregeld van tevoren

Bedenk dus goed van te voren of je een scooter wil gaan huren of niet. Heb je het juiste rijbewijs, ben je goed verzekerd, en is de verhuurder betrouwbaar? Lijkt alles in orde, dan kan je met een gerust hart op pad. Bekijk bij helmen online wat voor helm jij nodig hebt. Zet veilig je helm op en laat je niet verrassen door andere verkeersregels en roekeloze rijders. En vergeet jezelf niet goed in te smeren met zonnebrand, dat is ook een veelgemaakte fout!

Tips: zo haal je het vakantiegevoel in huis

Previous article

Casinoliefhebber? Bezoek dan eens deze bestemmingen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts