Reizen

Rhodos: wat te doen op dit Griekse eiland?

0

Heb jij zit om aankomend voorjaar of in de zomer lekker af te reizen naar de zon? Dan is Rhodos, één van de vele Griekse eilanden geen gek idee. Zon, zee, strand. Wat wil een mens nog meer? Nou, er is heel veel te beleven op dit eiland. En wij vertellen jou er alles over in deze blog! Lees je mee?

Rhodos wordt ook wel het eiland van de zon genoemd. En is al heel veel jaren een favoriete bestemming van veel Nederlanders en Belgen. Hoewel Kreta op nummer 1 staat, staat Rhodos op een trotse tweede plek. Wat te doen in Rhodos? Wij vertellen het jou.

1.    Mooiste strand: Tsambika

Dit is het mooiste strand van Rhodos. Het strand van Tsambika ligt aan de oostkust van Rhodos. Ongeveer zo’n 26 kilometer van Rhodos stad. Wat dit strand zo mooi maakt is het feit dat het duinachtig zandstrand is. Het is heel breed en lang en ligt tussen groene en weelderige heuvels.

Wil je de vrijheid ervaren op het eiland? Zoek dan eens naar auto huren Rhodos.
2.    Kamiros

Wie denkt aan Griekenland, denkt natuurlijk aan opgravingen uit de oudheid. Zo ook op Rhodos kun je dit vinden. In Kamiros vind je heel veel oude en archeologische opgravingen. Deze stad is 226 v. Christis opnieuw opgebouwd nadat een aardbeving alles had verwoest. Lindos, even verderop, was meer een handels- en havenstad. Maar Kamiros stond meer bekend om haar agrarische karakter. Prachtig om een bezoek te brengen. En tip: ga in de ochtend, dan is het nog wat meer koel.
3.    Vlindervallei

Op deze plek wonen heel veel vlinders en dat betekent dat je tussen juni en september hier heel veel vlinders kunt bewonderen. Dit gebied is beschermd en perfect voor de vlinders. Hier kunnen ze beschermt zichzelf voorplanten. De flora en fauna hier is prachtig en op de gemarkeerde paden kun je prachtig door het gebied wandelen. En positief; het is ook hier lekker koel omdat het in een dal is met een rivier.
4.    Kalithea Springs

Deze bronnen werden in 1929 geopend omdat ze geloofden in de genezende en therapeutische eigenschappen van het bronwater. Er kwamen dan ook mensen van over de hele wereld hierheen, bijvoorbeeld omdat ze last hadden van artritis of astma. Door de jaren heen waren de bronnen vervallen. Tot ze in 2007 de beslissingen namen om de boel weer op te knappen. Er zijn prachtige gebouwen te bewonderen, je kunt ontspannen natuurlijk en er is een privéstrand.

5.    Rhodos stad

De grootste stad van het eiland is Rhodos stad. Hier vind je niet alleen prachtige oude gebouwen, ook de oude haven is erg imposant. Je vindt hier door de week heen verschillende markten en ook kun je hier ontzettend leuk winkelen. De meeste grote winkelketens vind je hier. Maar struin ook zeker even langs de kleine Griekse winkeltjes met gezellige souvenirtjes. Uiteraard kun je hier ook heerlijk eten en genieten van de authentieke Griekse keuken. De historische stad bestaat uit heel veel kleine straatjes waar je nog veel terugziet van de middeleeuwse invloeden.

Wil je nog meer mooie stranden binnen Europa ontdekken? Lees dan ook even deze blog! 

Waaraan te denken bij een lange autoreis?

Previous article

3 redenen om bij een plaatselijke fietsenwinkel je reisfietsen te kopen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts