Tips

Scandinavische invloeden die overwaaien naar Nederland

0

Het lijkt haast wel alsof Scandinavische landen alles beter voor elkaar hebben. Het is er ontspannen. Mensen zijn er gelukkig en ze leven in harmonie met elkaar en de wereld waarin ze leven. Maar ook in ons koude kikkerlandje leren we daar steeds meer van. Dit zijn de Scandinavische invloeden die overwaaien naar Nederland.

  1. Scandinavisch interieur

We bedoelen hiermee niet direct mee dat je allemaal spullen van de Ikea moet aanschaffen. Maar het draait wel om de manier waarop je je woonkamer en de slaapkamers inricht. Scandinavisch interieur kenmerkt zich door veel natuurlijke materialen, lichte kleuren, goede verlichting en veel huiselijke hoekjes voor spelletjes of om ontspannen een boek te lezen. Wil je jouw kinderkamer een Scandinavisch tintje geven? Kijk dan eens bij Petite Amélie.

  1. Leven met de natuur

In Scandinavische leven loopt de natuur als een rode draad door het leven. De natuur zit diep verankerd bij de Scandinaviërs. Ze gebruiken het om te ontspannen op zondag, voor een lekkere boswandeling. Maar het wordt zelfs ingezet als therapie. Deskundigen vertellen je bijvoorbeeld bij een depressie vooral lekker moet gaan wandelen. Maar ook natuurlijk leven, zoals niet te veel make up of wandelen in sportkleding.

  1. Ontspannen met vrienden en familie

In Scandinavische landen is contact met vrienden en familie heel belangrijk. Zeker in de wintermaanden, want dan is het hier grotendeels van de dag donker. In deze periode komen ze graag samen met vrienden en familie. Er wordt uitgebreid gegeten en gedronken, de vuurkorf staat aan of een knapperend openhaardje. En er worden heel veel spelletjes gespeeld. Sociale contacten helpen Scandinaviërs door deze donkere periode. Maar ook in de zomermaanden zijn deze contacten belangrijk. Dan gaan ze meer hiken, kanoën of samen kamperen.

4. Koffiezaakjes

Nu zien we in Nederland gelukkig steeds meer cafés waar je kunt werken, lezen en spelletjes kunt spelen. Maar in Scandinavië is dit al jaren normaal. Een plek waar goede koffie wordt geschonken en waar je terug kunt voor heerlijke taarten. Dat is typisch Scandinavisch. Wat ze dan zoal serveren? Notenbroden, salades, zure haring, gehaktbrood of lekkere gezonde soepen. Heerlijk!

Wat te doen in Brugge? 5 Leukste tips op een rij

Previous article

Niet op vakantie dit jaar door corona? Zo maak je er thuis het beste van

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts