Reizen

Top 7 beste backpacklanden ter wereld

0

Nu de wereld weer opengaat is het tijd om weer te gaan reizen. Dit zijn de beste backpacklanden ter wereld op een rij.

Jij wil de wereld gaan ontdekken, en bent opzoek naar de beste backpacklanden voor jouw avonturen. Waar moet een backpackland dan precies aan voldoen? Het moet mogelijk zijn om gemakkelijk van A naar B te reizen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Daarnaast is het toch wel prettig als de hostels goedkoop zijn. Maar ook kom je voor beleving en ontspanning. Denk aan het strand, maar ook mooie binnenlanden en berggebieden. Wij zetten de 7 beste backpacklanden op een rij voor jou.

7 beste backpacklanden:

Staat jouw favoriete backpackland niet in het rijtje? Dat is niet vreemd, want iedereen heeft weer een eigen favoriete bestemming. Hier volgen de meest populaire bestemmingen onder reizigers.

1.    Thailand

Natuurlijk staat dit land met stip boven aan. Wanneer je backpacken noemt, zeg je ook Thailand. Hier kan je een hostel al boeken voor nog geen 5 euro. Daarnaast is het populair omdat de bevolking goed Engels spreekt. Thailand staat niet alleen bekend om het uitgaansleven, maar ook om de culturele geschiedenis. Zo zijn er veel tempels te ontdekken en de binnenlanden van Thailand hebben enorm veel te bieden. Een rondreis Thailand Sawadee kan je reis heel wat extra kleur geven. Bekijk dus of dit wat voor jou is.

2.    Australië

Op weer een ander continent vind je Australië. Enorm veel backpackers zweren bij een land als Australië. Dit heeft alles te maken met de gastvrijheid van het land, maar ook de relaxte sfeer. Veel Australiërs houden van feesten en van bijvoorbeeld surfen. Hierdoor is Australië echt een kuuroord voor de reiziger. Daarnaast is het land ook heel groot en je kan bijvoorbeeld voor korte tijd makkelijk naar Nieuw-Zeeland afreizen om de bergen te ontdekken. Zo heeft Australië veel te bieden.

3.    Peru

Als je aan Zuid-Amerika denkt komen waarschijnlijk al snel de landen Brazilië en Argentinië bij je naar boven. Voor ons als Nederlanders ook landen als: Suriname of Curaçao, maar Peru staat boven aan de lijst internationaal gezien. Zo heeft Peru enorm veel te bieden. Van het andes gebergte waar je de hoogste piek ter wereld kan beklimmen tot Machu Pichu wat wereldwijd bekend is. Een rondreis Peru kan je blik op de wereld vergroten. Dit is dan ook de reden dat veel backpackers kiezen voor Peru als reisbestemming.

4.    India

Op nummer vier in deze lijst vinden we één van de drukst bevolkte landen ter wereld: India. Dit land staat bol van cultuur en veranderingen. Wanneer je reist naar het warme zuiden zal je een heel chill India ontdekken. Hier is het dan ook minder druk bevolkt als wanneer jij naar het noorden reist. Je kan hier ook echt door de oerwouden reizen. Wist je ook dat één van de zeven wereldwonderen in India ligt: De Tai Mahal. Wil jij een keer in het Himalaya gebergte een trekking doen? Zelf dit kan in een land als India.

5.    United-States

Omdat dit één van de grootste landen ter wereld is heeft het ook extreem veel te bieden. Van grote steden als New-York, Chicago, Dallas en San Francisco tot wel duizenden natuurparken door heel de United states. Wat echt prachtig is om te doen wanneer jij wil gaan backpacken in Amerika is een camper huren. Reis langs de westkust van de VS en ontdek op deze manier het prachtige Amerika.

6.    Indonesië

Er zijn al twee landen uit Azië voorbij gekomen als beste backpacklanden, maar we misten nog Indonesië. Met maar liefst 17.000 eilanden ben je nooit uitgekeken in Indonesië. We hebben het over een prachtig en heerlijk klimaat om rond te reizen. Reis van Bali tot aan Jakarta. Door regenwouden en over savannelandschappen. Omdat Indonesië voor ons westerse bevolking een stuk goedkoper is zien we dat heel veel backpackers een rondreis maken door dit land. Wij vinden dit dan ook een echte topper als het gaat om prettige landen om als backpacker door heen te reizen.

7.    Mexico

Als laatste, maar zeker niet als minste backpackland hebben we Mexico toegevoegd aan deze lijst. Begin je in Cancun dan kan jij je ogen de kost geven met een prachtige kustlijn. Veel Amerikanen reizen rond de springbreak af naar Cancun om de zomer te vieren. Waar Mexico net als Peru bekend om staat zijn de Maya ruïnes. Zo vind je er de Chitzen Itza, deze behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Geniet verder van heerlijke cocktails en ga naar het backpackers paradijs: Isla Mujeres. Mexico gaat je zeker verassen.

Waarom zou je kiezen voor een glampingvakantie in Frankrijk

Previous article

Welke auto past het beste bij jou?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts