ReizenTips

Tulum: Alles wat je moet weten over Mexico’s Tulum

Tulum: Alles wat je moet weten over Mexico’s Tulum
0

Steeds meer mensen ontdekken Mexico om daar te genieten van een vakantie. Waar je daardoor misschien al wel vaker over gelezen hebt is Tulum. Het is één van de leukste en hipste plekken in Mexico. De reden dat deze plek steeds populairder wordt zit hem vooral in het feit dat Tulum nog lang niet zo massaal door toeristen wordt bezocht als Cancun of Playa del Carmen. Dat maakt het tot een zeer relaxte plek om je vakantie door te brengen én te genieten van Mexico. Mocht je Tulum nog niet kennen of is je interesse gewekt? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over Mexico’s Tulum!

Er heerst een paradijselijke sfeer

Zoals gezegd komen veel mensen niet verder dan Cancun of Playa del Carmen wanneer ze naar Mexico op vakantie gaan. Zonde, want in Tulum vind je een echte paradijselijke sfeer. Ondanks het feit dat ook Tulum wel meer toeristisch wordt, noemt men het dorpje ook wel een eco-paradijs. In Tulum was tot heel lang geen elektriciteit en al helemaal geen hotel te bekennen. Tegenwoordig vind je die hotels er wel, maar toch is het dorpje zeer eco-vriendelijk. In bepaalde delen van het jaar komen er namelijk zeeschildpadden aan land op het strand van Tulum om hun eieren te leggen en uit te laten komen. Daardoor is door de overheid besloten om de hotels vlakbij het strand niet te voorzien van elektriciteit, maar de hotels daar zelf in te laten voorzien door middel van bijvoorbeeld zon- of windenergie.

Je kunt Tulum opdelen in twee delen

Het dorpje kun je opdelen in twee delen: Tulum Pueblo en Tulum Beach. Tulum Pueblo gaat om het dorpje zelf en Tulum Beach uiteraard over het prachtige strand. Het dorpje bestaat uit een drukke straat met zijstraatjes die wat rustiger zijn en doet typisch Mexicaans aan. Tulum Beach bestaat uit één lange straat van een kilometer of zes. Aan de linkerkant van de straat vind je vooral hotels aangezien de linkerkant grenst aan het prachtige strand. Hierdoor vind je aan de rechterkant de meeste bars, restaurants en winkeltjes.

Tulum Beach is hip

De omgeving van Tulum Beach doet zeer hip aan. Alles is heel mooi aangekleed en vooral op een manier die niet kunstmatig overkomt. Er wordt vooral gewerkt met natuurlijke materialen. De bordjes die je de weg wijzen zijn bijvoorbeeld van hout of vertellen je de naam van een bar of restaurant. Vooral de tentjes die je lang de weg vindt zijn hip. Hippe barretjes, foodtrucks en fietsjes vind je overal.

In de winter is het hoogseizoen

Niet in de zomer, maar in de winter is het hoogseizoen in Tulum. In de zomer is het voor veel mensen toch té warm. Het wordt aan de Mexicaanse kust tot ver boven de dertig graden in de zomermaanden. Aan het strand is dit nog uit te houden, maar wil je ook op een relaxte manier genieten van het straatje in Tulum Beach, dan is dit al gauw te warm. Dit is dan ook waarom de meeste mensen Tulum bezoeken van december tot april.

Wil je altijd nog eens naar Mexico? Denk dan aan Tulum!

Mooiste campings in Frankrijk

Previous article

De mooiste watervallen van Kroatië

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts