Tips

Vakantie in eigen tuin

0

Het hoogseizoen is hét moment om verre reizen te maken. De toerist uithangen in New York, relaxen op een hagelwit strand in de Caraïben of cultuur opsnuiven en rondtrekken in Thailand. Welke reis staat er op jouw planning? Of breng jij je vakantie liever door in eigen land? Of zelfs in je eigen tuin? Je hoeft het niet ver te zoeken om in relaxmodus te komen deze zomer. Met deze tips tover jij je tuin om tot een paradijselijk stekje!

Tover je tuin om tot een glamping

Haal de avonturier in je naar boven door te kamperen in je eigen tuin. Zorg naast een comfortabele tent ook voor de nodige kampuitrusting. Installeer bijvoorbeeld een eenvoudige buitendouche of zomerkeuken zodat je voor zulke zaken geen tijd binnenshuis hoeft door te brengen. Probeer zo veel mogelijk buiten te doen. Mag het wat luxueuzer zijn? Ga dan voor een heuse glampingtent! Zo breng jij je zomervakantie in stijl door.

Zorg voor entertainment

Buiten tijd doorbrengen met je partner en kids is het fijnst door een activiteit. En hoewel een rondje Rummikub leuk kan zijn, mag het ook best wat actiever deze zomer. Speel een spelletje Kubb, Twister of badminton. Voor de allerkleinsten is het maken van een blotevoetenpad ook heel leuk. Of wees extra creatief en maak je eigen activiteitenparcours met banden, blokken of ringen.

Barbecue en frisse wijntjes à volonté

Vakantie: dat vraagt om een lekkere barbecue. En een barbecue en een heerlijke bbq wijn gaan natuurlijk hand in hand. In de zomer smaken frisse rosé en witte wijnen extra goed. Een heerlijke Verdejo wijn is een Spaanse karaktervolle witte wijn die zeer aromatisch van smaak is. De kruid- en nootachtige nuances van deze wijn en zijn fruitige karakter maakt hem ideaal in combinatie met gevogelte, vis of schaaldieren. Eindig je barbecue met marshmallows voor het ultieme zomergevoel!

Waterpret

Om het échte zomergevoel te ervaren, heb je natuurlijk een zwembad nodig. Prijkt er geen azuurblauwe zwemkuip in je tuin? Dan kan je je natuurlijk ook verfrissen in een budgetvriendelijk, opblaasbaar zwembad. Of ga voor een waterslide. En zelfs simpele waterballonnen kunnen al volstaan voor een rondje verfrissing en plezier!

Decoreer je tuin

Een aangeklede tuin geeft meteen een huiselijk gevoel. Hang papieren lampionnen en gekleurde lampjes voor ’s avonds op. Voorzie een leuke drankdispenser met kraantje voor je homemade limonade, een hangmat, loungezetels of leuke kussens om op te zitten, een buitentapijt, bloemen en planten. Kleed je terras en tuin zo goed mogelijk aan. Hoe fijner het buiten vertoeven is, hoe minder zin je zal hebben om nog naar binnen te gaan!

3 tips voor huwelijksfoto’s op locatie

Previous article

Dé drie koffielanden bij uitstek

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts