Reizen

Vakantie in Noord-Frankrijk: ontdek deze must-do bezienswaardigheden en activiteiten

0

Op vakantie gaan in Noord-Frankrijk is een goede keuze: het is lekker dichtbij en er zijn tal van leuke dorpjes en steden om te verkennen met kinderen. Zin om onvergetelijke avonturen te beleven met je gezin? Dan zijn er tal van niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten. Wij lijsten de belangrijkste, per regio, voor jou op.

Pas-de-Calais: grootste aquarium van Europa

In Pas-de-Calais vind je onder meer het stadje Boulogne-Sur-Mer, gelegen aan de Opaalkust. Hier kan je het grootste aquarium van Europa bezoeken: Nausicaá. In dit 10.000 m3 grote nationale zeecentrum kan je prachtige aquaria en veel zeedieren aanschouwen. Ideaal om te bezoeken met je kinderen, maar ook wanneer je zonder kinderen reist de moeite waard!

Picardië: zeehonden spotten

Kies je voor een vakantie in Noord-Frankrijk, dan moet je zeker Picardië overwegen. De kust van Picardië wordt gekenmerkt door zandstranden en … wilde zeehonden! Mits je geluk hebt, kan je in de Sommebaai zeehonden spotten. Een belevenis voor jong en oud!

Fontainebleau: boulderen op rotsen

Net onder Parijs vind je Fontainebleau: een groene oase met uitgestrekte bosgebieden en zandstenen rotsen. De rotsen zijn ideaal om op te klimmen. Hou je van boulderen? Dan is dit the place to be!

Roubaix: museum La Piscine

Wat ooit fungeerde als zwembad in art-decostijl, doet tegenwoordig dienst als kunstmuseum. Het zwembad werd getransformeerd tot een fontein en de kleedhokjes van weleer zijn omgebouwd tot expositieruimtes.

L’Oise: Parc Astérix

In Parc Astérix wachten de onverschrokken Galliërs jou en je gezin op. Het attractiepark lijkt wel een stripboek en zit vol humoristische knipogen! Klaar om de 40 duizelingwekkende attracties te ontdekken en de zotste avonturen te beleven?

Normandië: krijtrotsen bij Etretat

In het pittoreske Normandië vind je het populaire dorpje Etretat, bekend om zijn Aiguille: een krijtrots die lijkt op een olifant. De krijtrotsen of witte falaises van Etretat torenen hoog uit boven de Atlantische kust en zijn ware toeristische trekpleisters. Ook het oude centrum is een bezoekje waard.

Je thuis voelen, ook op vakantie

Genieten van zoveel activiteiten en avonturen, zeker wanneer je met kinderen reist, is des te handiger wanneer je in een vakantiewoning verblijft. In tegenstelling tot hotelkamers, zijn vakantiehuizen goed uitgerust en beschikken ze over een woonkamer, keuken en eetkamer. Zo voel je je thuis, ook op vakantie. Van een verblijf in een vakantiepark in Frankrijk zal je zeker geen spijt krijgen!

Zijn vliegtickets met inbegrepen bagage de kosten waard?

Previous article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts