Tips

Viva la France: dit zijn de mooiste Franse dorpjes

0

Frankrijk: het land van stokbrood, rode wijn en kaas. De Eifeltoren, de stad van de liefde en natuurlijk de Tour de France. Eindeloze velden met geurend lavendel. Het glooiende landschap dat langzaam overgaat in de Pyreneeën. Frankrijk is veel, maar bovenal staat dit land bekend om haar prachtige Franse dorpjes. En wij vertellen je in deze blog welke dorpjes je absoluut niet wilt missen tijdens jouw vakantie naar France!

  1. Eguisheim, Haut-Rhin

De Elzas is een streek die vroeger bij Duitsland heeft gehoord. En dat voel en zie je nog. Een beetje Duitsland op Frans grondgebied. Zo ook Eguisheim dat in het Franse departement Haut-Rhin ligt. Het is schilderachtig mooi. Bezoek ook zeker het kasteel. En lust je wel een glaasje wijn? Stop dan even bij wijnhuis Hubert et Heidi Hausherr. Hier serveren ze de beste wijnen uit het gebied. In dit gebied vind je ook veel overnachtingsmogelijkheden. Dus op zoek naar vakantiehuizen in Frankrijk? Blijf een paar nachtjes in Elzas en ontdek de omgeving.

  1. Barfleur, Normandie

Normandie is een ruig gebied. Uitgestrekte velden en de zilte lucht van de wilde zee kun je overal goed ruiken. Maar op zonnige dagen vind je er ook prachtige badplaatsen. Zoals Barfleur. Een kleine gemeente, die van hun plek een zeer charmante plek wisten te maken. Alles wat je verwacht van een plek aan zee is er. Een pittoreske haven, een vuurtoren en goede restaurantjes waar ze lekkere verse vis serveren.

  1. Lavardin

Lavardin is een van de oudste dorpen uit Frankrijk. En dat terwijl alles zo goed bewaard is gebleven. Rij je dit dorp binnen en lijkt je geschiedenisboek direct terug te bladeren naar de tijd dat de Galliërs heersten in Frankrijk. In die tijd heette het dorp Labricinum. Wat je hier kunt verwachten? Heel veel architectonische schatten, zoals ruïnes en een gigantisch imposant kasteel.

  1. Baume-Les-Messieurs

Ben jij een natuurliefhebber? Stop dan zeker even in Baume-Les-Messieurs. Grotten, dichtbeboste bossen en heel veel watervallen. Dat is de omgeving van dit prachtige Franse dorp. Ook het dorp zelf is prachtig, maar het is een goede uitvalbasis voor een mooie wandeltocht. En neem ook zeker de abdij even mee.

Beste E-readers voor op reis in 2019

Previous article

De beste Europese reisbestemmingen voor de golfliefhebber

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts