Tips

Voordelig vakantie vieren, met net zoveel plezier!

0

Er zijn een hoop mensen die willen sparen, of iets groots zoals een huis of een auto hebben gekocht. Moet je dan je vakantie overslaan? Nee! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij net zo’n plezante vakantie hebt als toen, maar dan een stuk voordeliger. Voor elk soort reiziger hebben we handige manieren klaarstaan om van de voorbereiding tot de terugreis goedkoop uit te zijn.

  1.    Is shoppen écht noodzakelijk?

Ga eens na hoeveel spullen je nu eigenlijk nodig hebt. Veel mensen gaan voor de vakantie nog even shoppen, maar is dat echt noodzakelijk? Ruim bijvoorbeeld je kast eens op. Dan kom je zeker nog veel spullen tegen én dan is je kast weer netjes. Win-win! Dat geldt voor kleding, maar ook voor andere spullen. Ga je bijvoorbeeld kamperen, dan heb je veel nodig. Maar misschien hebben je ouders of broers en zussen nog wel het een en ander in huis liggen. Wist je bovendien dat je vaak meer benodigdheden in huis hebt liggen dan je denkt? Je krijgt bijvoorbeeld wel eens promotiemateriaal van bedrijven waar je bijvoorbeeld klant bent. Bedrijven laten soms speelkaarten bedrukken. Die kun je goed gebruiken op vakantie! Ideaal voor op de camping is ook iets om je (anti-muggen)kaarsjes aan te steken. Misschien liet een oude werkgever of een ander bedrijf wel aanstekers bedrukken en aan jou gegeven ter promotie.

  1.    Laat de lokale bewoners je helpen!

In Parijs ga je naar de Champs Elysees, in Londen ga je naar de Big Ben en in Italië ga je naar de Toren van Pisa. Maar waarom zoek je eigenlijk altijd de toeristische trekpleisters op? Ja, het is best logisch dat je dat wilt hebben gezien. Maar de onbekende plekken zijn des te leuker! Er zijn een hoop mooie locaties op de wereld die bij toeristen (nog) onbekend zijn. Hoe kom je daar dan? Meet the locals! Bewoners van het eiland, de plaats of het gebied waar je heen gaat, weten precies waar je heen kunt. Die plekken zijn bijna altijd goedkoper én rustiger! Hetzelfde geldt voor eten. Bij lokale tentjes kun je vaak net zo lekker, misschien wel beter, eten. En dat terwijl het ontzettend veel geld scheelt.

  1.    It’s all about timing

Wanneer boek je? Een goede timing van boeken kan je een paar honderd euro schelen. Het voordeel van vroeg boeken is dat je vaak vroegboekkorting kan krijgen, maar ook dat je al snel weet hoeveel geld je kwijt bent. Dat is makkelijker wanneer je je budget vaststelt voor op vakantie. Je weet precies hoeveel je kunt uitgeven aan eten, uitstapjes en andere leuke dingen op locatie. Last minute kan overigens ook voordelig zijn. Hotels en campings willen de laatste, overgebleven plekjes alsnog verhuren, dus zullen ze die goedkoper verhuren. Voor kieskeurige mensen is desondanks aan te raden om vroeg te boeken.

  1.    Bring your own stuff

We hadden het net al even over het eten. Bij locals is het zoveel goedkoper. Maar natuurlijk is zelf koken nog goedkoper. Wil je dat doen, kijk dan wel goed naar de accommodatie. In een hotel wordt dat hem natuurlijk niet. Zorg dat je een appartement of een campingplaats huurt. Ga je naar een resort of iets dergelijks? Vaak heb je de keuze of je je beddengoed en handdoeken zelf meeneemt of van hen huurt. Kies voor dat eerste. Het scheelt weer wat tientjes en zo’n grote moeite is het niet om deze spullen mee te nemen. Mits je met de auto gaat, natuurlijk. Hetzelfde geldt voor schoonmaken. Soms kun je kiezen of je je accommodatie laat schoonmaken of dat je dat zelf doet.

  1.    Met zijn allen!

Een mooie accommodatie kan prijzig zijn. Die kosten kun je ook delen! Ga er met vrienden of familie op uit! Het is voor iedereen een win-win situatie. Een veelgemaakte denkfout is dat je met een groepsvakantie alles met de hele groep moet doen. Maar je kunt natuurlijk gewoon kiezen of je samen iets leuks gaat doen, of dat je alleen of met zijn tweeën op pad gaat.

Leukste steden van België

Previous article

4 tips om te reizen met een klein budget

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts