Tips

Vrije tijd in corona opvullen? Dat doe je zo!

0

Back to basics. Geen feestjes tot in de vroege uurtjes, geen gezellige barbecues met de hele familie en geen cinemavoorstellingen met overdadig veel popcorn om je vrijdagavond mee te vullen. Door corona is de wereld is op slot, hoor je wel eens vallen. Slaat de verveling toe? Nergens voor nodig! Het komt er gewoon op neer een beetje creatiever met je vrije tijd om te gaan.

Start today!

Al eens gedacht aan eigenhandig je brood te bakken of zelf confituur te maken? Misschien ben jij ondertussen al begonnen aan een nieuw leven als plant mom of plant dad. Of ben jij wel de volgende Monet of Picasso in wording? Geef je dagelijkse routine een nieuwe boost van plezier en creativiteit door je handen uit de mouwen te steken. Leer een nieuwe ambacht als pottenbakken, why not? Of verdiep je in een mysterieus koekjesrecept dat al generaties in je familie rondgaat. Met je handen bezig zijn, zorgt voor innerlijke balans, no joke, en dat is nu net wat we nodig hebben in woelige en onzekere tijden als deze. Want wat doe je in onzekere tijden? Bij de pakken blijven zitten? Ik dacht het niet: we follow that dream! Altijd stiekem gedroomd van een carrière als zangeres, of wilde jij altijd al de volgende Elon Musk worden? Of ben jij toch best wel goed geworden in die koekjes bakken en denk je aan een delivery business? Dan is dit het ideale moment om je droom na te streven! Geen gemiste carrièrekansen voor jou? Maak dan éin-de-lijk eens tijd om dat ene boek te lezen! Als dat geen heerlijkheid is? Boekenwinkels en bibliotheken zijn gewoon open dus je kan je helemaal laten gaan. Mag het allemaal toch wat levendiger? Ga dan voor wat cultuur in Antwerpen of dompel je onder in een culturele lezing van een lokale organisatie of vzw. Allemaal dingen waar je tijd voor hebt!

Musea

Schilderen toch niets voor jou? Don’t worry, het is dan ook een ambacht die niet aan iedereen is besteed. Wat je dan bijvoorbeeld wel kan doen is het prachtige schilderwerk van jouw voorgangers – die er gelukkig wel iets van bakten –  gaan bewonderen. Wie weet kunnen ze je nog inspireren? In musea in Antwerpen is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Een echte aanrader is het Letterenhuis. Is fashion meer iets voor jou? Dan is het Modemuseum meer dan een bezoekje waard. En vergeet niet om een wandeling te maken in het Middelheimpark en aansluitend een rondleiding in het Middelheimmuseum mee te pikken.

De mooiste vakantiefoto’s maak je met een iPhone 8

Previous article

Ballonvluchten en angsten

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts