Tips

Waar te verblijven wanneer je huis is verkocht, maar je nog niet in je nieuwe kunt

0

Je huis is verkocht! Maar je kunt nog niet in je nieuwe woning. Misschien moet de woning nog worden gebouwd of heb je nog geen nieuwe woning gevonden. Je wil natuurlijk wel graag een dak boven je hoofd. Welke opties zijn er als je huis is verkocht en je nog niet in je nieuwe woning kunt? Wij vertellen het je.

Bij je ouders

Het is misschien een open deur. Maar even intrekken bij je ouders of bij vrienden is vaak de snelste optie. Je kunt wellicht wat makkelijker nu geld sparen en je hebt een plek waar je direct je spullen even kunt opslaan. Of je slaat je spullen op in bijvoorbeeld een box. Zodat -als je je nieuwe woning in kunt- je direct alles over verhuist. Bij deze optie heb je natuurlijk wel iets minder privacy.

Huren

Een sociale huurwoning laat vaak wel even op zich wachten. Dat betekent dat je wel kunt huren in de particuliere sector. Deze optie is vaak wel wat duurder. Let in deze optie wel op de minimaal huurtermijn. Bij woningstichtingen en -bedrijven moet je bijvoorbeeld vaak minimaal een jaar huren. Dat moet dan natuurlijk wel binnen je plannen passen.

Je kunt ook kiezen voor een gemeubileerde woning. Of bijvoorbeeld een tijdelijke woonruimte op een vakantiepark. Dat betekent ook dat je jouw spullen tijdelijk even moet opslaan.

Maak gebruik van een overbruggingskrediet

Het overbruggingskrediet is er voor de mensen die de overwaarde van de verkoop willen gebruiken om een nieuwe woning te financieren. Er zitten een aantal voordelen aan dit krediet. Het wordt bijvoorbeeld gezien als eigen geld. Hierdoor wordt het makkelijk om straks je nieuwe huis te financieren. Je kunt daarnaast het krediet direct aflossen, zodra je oude woning helemaal is verkocht en de deal rond is. Hierdoor kun je sneller een andere woning kopen.

Let op: geld lenen kost geld

Er zit natuurlijk wel een maximale hoogte aan dit krediet en niet elke bank verstrekt dit krediet. De hoogte van de rente kan ook voor dit krediet hoger liggen dan voor andere leningen. Laat je dus vooraf goed adviseren.

Op reis naar een exotisch oord? Vergeet deze middeltjes niet mee te nemen

Previous article

Zo maak je reclame voor jouw Bed & Breakfast

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts