Reizen

Waaraan te denken bij een lange autoreis?

0

Als je de auto pakt om een lang stuk te rijden, dan bereid je je waarschijnlijk anders voor dan wanneer je alleen even in de auto stapt om naar de supermarkt en terug te gaan. Je checkt misschien even de bandenspanning, zorgt dat je genoeg eten en drinken in huis hebt en bereid je simpelweg voor op veel meer uren in de auto waarbij het nodige komt kijken. Daarom geven we je in dit artikel een kort overzicht van zaken die handig zijn om te treffen ter voorbereiding op een lange autorit.

Bandenspanning

Tijdens het gebruiken van een auto loopt de bandenspanning iets terug. Je rijdt immers veel op deze banden en daarom gaat er beetje bij beetje steeds meer lucht uit. Daarom is het voor een lange autoreis belangrijk om de bandenspanning te checken en zelfs wat meer lucht bij de banden te doen. Dit draagt tevens bij aan een verminderd energieverbruik van de auto.

man standing beside white SUV near concrete road under blue sky at daytime

 Verzekering

Hoewel je er waarschijnlijk liever niet over nadenkt, is het wel verstandig om rekening te houden met eventuele ongevallen. Mocht er wat misgaan, dan is het wel verstandig om goed verzekerd te zijn. Door simulatie autoverzekering kom je erachter wat jouw verzekering precies zou gaan kosten en kun je een voorstelling maken van een totaalplaatje, waaronder de premie, waar je mee te maken gaat krijgen als je een autoverzekering afsluit. 

Jerrycan mee

Zeker in het buitenland kan het wel eens voorkomen dat er gedurende een lange weg ineens heel weinig tankstations zijn. Misschien zelfs wel te weinig voor wat jouw tank nodig heeft. Als je nog 20 kilometer met je huidige tankinhoud kunt rijden en het dichtstbijzijnde tankstation 40 kilometer verderop is, dan heb je een probleem. Daarom is het verstandig om altijd een jerrycan benzine of diesel (afhankelijk van jouw type brandstof) mee te nemen. Heb je een elektrische wagen, dan gaat dit uiteraard niet op. 

Genoeg eten en drinken

Ook altijd een goed idee om mee te nemen: de nodige hapjes en drankjes. Het zou zomaar kunnen dat je ineens vast komt te staan in de file en niet in de gelegenheid bent om jezelf en je medereizigers te kunnen voorzien van wat water of koffie. In dat geval kun je ook niet gemakkelijk naar een tankstation, dus is het verstandig om zelf wat snacks en/of drankjes te hebben meegenomen. In ieder geval komt een flesje water natuurlijk altijd van pas. 

Welke auto past het beste bij jou?

Previous article

Rhodos: wat te doen op dit Griekse eiland?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts