ReizenTips

Wat geef je aan hen die van avontuur houden?

0

Avontuurlijke mensen houden niet van sleur en eentonigheid. Ze treden graag buiten hun comfort zone. Ze grijpen elk excuus aan, om te kunnen reizen. Ze willen van iedere dag een avontuur maken. Elke dag dingen beleven en de herinneringen voor altijd bewaren. Ze denken niet aan grenzen. De hele wereld ligt klaar om van te genieten. Ze durven zelfs bepaalde risico’s te nemen. Avontuurlijke mensen geven weinig om materiële zaken. Tenzij dit hen helpt om meer avonturen te kunnen beleven. Maar wat geef je aan hen die van avontuur houden? Hieronder kun je de beste cadeautips lezen voor dit soort aventuriers.

Een ervaring of herinnering

Het meest mooie dat je een avontuurlijk persoon cadeau kunt geven is een ervaring. Deze personen hechten veel waarde aan herinneringen. Ze zijn van mening dat je groeit van alles dat je in het leven doet en onderneemt. De allerbeste cadeautip is dus: ‘Ga iets doen!’

Er zijn veel leuke ervaringen te bedenken. Deze zijn mogelijk binnen elk budget. Je kunt ervoor kiezen om mee te gaan of je geeft enkel het avontuur cadeau. Een reisje of een citytrip zijn ideeën in de hogere prijsklasse. Avonturen als een ballonvaart, parachutespringen of zweefvliegen zijn al iets goedkoper. Het huren van mountainbikes of een dagje kajakken in de Ardennen zijn nog iets goedkoper. Maar zelfs een romantische picknick in de duinen of in het bos zal een avontuurlijk persoon enorm waarderen. Dit hoeft niet zo duur te zijn.

Bedenk ook dat organisaties van avontuurlijke activiteiten ook geld willen verdienen. Je kunt zelf ook veel organiseren. Wees creatief! Vlotbouwen en een rivier afvaren is misschien nog wel leuker als je zelf spullen aanschaft en het gewoon gaat proberen. Haal wat opblaasbanden en genoeg touw. Neem een zakmes of schaar mee om het touw te kunnen snijden. Rijd naar de Ardennen of kies een andere bevaarbare plek. Ga takken zoeken, blaas de banden op en knoop de takken eraan. Picknick mee en hup, de rivier op. Pret gegarandeerd!

Maak een fotoboek

Misschien heb je al heel veel leuke dingen ondernomen met de persoon waarvoor je een cadeautje zoekt. Zoek dan eens de leukste, gekste en avontuurlijkste foto’s bij elkaar en maak er een fotoboek van. Zoals eerder al aangegeven waardeert een avontuurlijk persoon herinneringen enorm. Niks is zo mooi als regelmatig door fotoalbums vol herinneringen bladeren.

Een tastbaar cadeautje

Wil je toch graag een tastbaar cadeautje geven, dan hebben we daar natuurlijk ook cadeautips voor. Een echte avonturier zou het liefst zo weinig mogelijk spullen hebben. Bij voorkeur passen al zijn bezittingen in een rugzak. Koop dus geen grote spullen die enkel in de weg zullen staan, of ergens in een kast zullen verdwijnen. Kies bij voorkeur voor spullen die nuttig zijn voor het beleven van avonturen en het maken van herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan een (wegwerp)barbecue, een finse fakkel, een zakmes of kampeerspullen. Is de persoon heel speciaal voor jou, denk dan aan een sieraad dat hij of zij tijdens zijn avonturen kan dragen of meenemen. Een armbandje of enkelbandje zijn hiervoor heel geschikt.

Iedereen houdt van eten

En tot slotte willen we nog kwijt dat iedereen van eten houdt. Je kunt als cadeautje samen een restaurant bezoeken. Je kunt ook kiezen voor een picknick. Maar een pakket om een speciale maaltijd te kunnen maken is ook avontuurlijk. Kies voor wereldgerechten. Bezoek een supermarkt met specialiteiten uit andere landen. Vraag daar om advies en stel zo een mandje samen met de benodigdheden voor een lekkere maaltijd. Vergeet ook een passend drankje niet. Zelfs een avonturier kan niet altijd reizen. Maar als je even niet naar een ander land kan, kun je het land zo wel wat dichterbij halen.  

Dé drie koffielanden bij uitstek

Previous article

Tips voor veilig fietsen met kinderen

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts