Reizen

Wat moet je bezoeken tijdens een trip naar Peru?

0

Voor veel backpackers en liefhebbers van reizen naar het buitenland is Peru zeker een lang om te bezoeken. Dit land herbergt namelijk veel natuur, cultuur en bijzonder veel historie. Benieuwd welke plekken je echt niet kan overslaan tijdens een rondreis Peru? In dit artikel geven wij onze favoriete tips.

Machu Picchu

Om je te kunnen voorstellen hoe de Inca’s als groepering vroeger hebben geleefd en hoe ze in Peru hebben rondgetrokken, kun je Machu Picchu bezoeken. Deze plek is een echt historisch wereldwonder. Het is een overgebleven ruïnestad van de Inca’s, die een tijd lang in Peru hebben geleefd. Machu Picchu is in de 16e eeuw verlaten en vervolgens in 1866 weer ontdekt.

Heilige vallei van de Inca’s

Als je een bezoekje hebt gebracht aan Machu Picchu, dan kan de Heilige Vallei van de Inca’s vervolgens niet ontbreken. Hier vind je verschillende archeologische overblijfselen en dorpen. Je hebt er prachtig uitzicht en kijkt uit op verschillende valleien en rivieren.

Titicacameer

Ook een bezoekje aan het Titicacameer mag zeker niet op je lijstje ontbreken. Dit meer wat zich in Peru bevindt, is het grootste meer van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van 8340 vierkante kilometer. In dit meer liggen verschillende eilanden, die je per boot kan bezoeken. Zo kun je een boottocht maken en de verschillende eilanden op het Titicacameer zien. Houd er rekening mee dat je hier misschien wat tijd voor uit moet trekken.

De drie regenboogbergen

Als je je ogen vervolgens écht wil trakteren op iets moois, dan zijn de drie regenboogbergen zeker een aanrader. Deze bergen bevatten namelijk allerlei verschillende kleuren, waardoor ze – je had het waarschijnlijk al verwacht – lijken op regenbogen. De bergen hebben al deze bijzondere kleuren door verschillende stoffen die in de grond zitten, zoals koper en ijzer.

Een tocht in de jungle

Wie in Peru is, moet zeker een tocht maken door de jungle. Hier kun je de mooiste natuur en de meest bijzondere diersoorten zien. Wel is het aan te raden om je jungle tocht niet alleen te maken, maar samen met een gids met ervaring. Deze persoon kan je veel meer vertellen over al het bijzonders wat er te zien is tijdens je tocht.

Cryptomunten kopen via een Aziatische, Europese of Amerikaanse app?

Previous article

Hoe weet je of een online casino betrouwbaar is?

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts