Reizen

Wat te doen in Brugge? 5 Leukste tips op een rij

brugge bezienswaardigheden
0

Brugge is een van de leukste steden in heel België. Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel Nederlanders zijn die hier ieder jaar weer een bezoekje aan brengen. Niet iedereen is bekend met de leuke bezienswaardigheden en attracties die deze stad te bieden heeft. Mocht je er nu zelf achter willen komen welke leuke dingen je kunt doen in Brugge dan is het verstandig om dit artikel snel verder te lezen, we hebben namelijk een top 5 gemaakt met de leukste tips voor jouw bezoekje aan Brugge!

  1. Heilig-Bloedbasiliek

De Brugse Heilig-Bloedbasiliek herbergt niets minder dan een relikwie van Christus zelf: zijn eigenlijke bloed dat is verzameld door Jozef van Arimathea en dat vanuit het Heilig Land naar België gebracht. Het klinkt erg religieus, maar het is ook leuk om te zien voor de mensen die zelf niet Christelijk zijn. De basiliek is dan ook echt de moeite waard om te zien, ongeacht het geloof wat je mogelijk hebt. Deze kerk is verbluffend in haar eenvoud, de meesterlijke versieringen en de historische waarde. Ze bestaat uit twee kapellen, waarvan de benedenverdieping sober is in vergelijking tot de rest. De gotische bovenverdieping is juist heel levendig met een hoop kleur en detail. Elke dag op vaste tijden wordt het doek met het heilige bloed van Christus vereerd en kunnen bezoekers in de rij staan om het aan te raken of te kussen, en zich volkomen gezegend te voelen. Het is gratis om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Wil je het zelf zien dan raden wij aan om er op tijd bij te zijn, het wilt namelijk nog wel eens druk zijn. En als je binnen bent, doe dan even je pet of capuchon af. Het is namelijk nog steeds een kerk!

  1. Brugse Begijnhof

Waan je terug in de tijd, in een plaats van rust en vrede in het Brugse Begijnhof. Kleine witgepleisterde huisjes omringen een binnenplaats waar in het voorjaar gele narcissen bloeien en af en toe haast de non zich naar de kapel als de mis begint. Dit begijnhof werd gesticht in 1245 en lijkt nog steeds op de Middeleeuwen. Dit zuivere, ongerepte deel van Brugge is perfect om tot rust te komen. Je kunt hier de drukte van de stad achter je laten en helemaal zen worden. In dit stukje wonen nog een hoop echte nonnen. Zij wonen in dit deel van de stad omdat het hier zo rustig is. Dit stelt hen in staat om te bidden. Het is dan ook niet zo raar dat iedereen die een boekje brengt aan het Begijnhof stil moet zijn. Dit staat overigens ook gewoon bij de ingang, het zal je dus niet echt ontgaan bij een bezoek. De Begijnhof geeft je een goed inzicht in de manier waarop de mensen hier vroeger eigenlijk leefden in Brugge.

  1. Salvador Dalí expositie

Wanneer je toevallig op een citytrip in het mooie Brugge bent, vergeet dan niet deze permanente tentoonstelling over Salvador Dalí te bezoeken. Deze expositie bevindt zich in het meest prestigieuze gebouw van de stad, het Belfort. Deze tentoonstelling is een ervaring die je niet snel zult vinden in andere musea. Het is een audiovisueel spektakel met een sensationeel en dramatisch decor en vertegenwoordigt niet alleen het werk van Dalí, maar ook het karakter en de visie van de man op het leven. Een fantastische collectie grafische werken, sculpturen, aquarellen en tekeningen zijn er te vinden die je kunt bewonderen. Een onvergetelijke ervaring. Uiteraard is dit museum niet gratis. Over het algemeen vallen de kosten echter wel sterk mee in verhouding tot andere soorten musea. Dit maakt het zeker aanrader om voor te kiezen tijdens jouw bezoekje aan de stad.

  1. De Windmolen Route

Wie het geluk heeft in België te zijn als het niet regent, moet zeker kiezen voor een prachtige wandeling tussen de overgebleven windmolens van de stad. Vier oude, romantisch ogende windmolens staan nog steeds langs de oude slotgracht en middeleeuwse stadspoorten. Loop langs de oorspronkelijke Brugse stadsmuur die nu bekend is met weelderig groen gras. Rondom de gebouwen zijn er perfecte plekken voor een zomerse picknick. De Sint Janshuysmolen werd gebouwd in de jaren 1770 en maalt nog steeds graan, en twee van de molens hebben binnenin kleine musea. Maar het is de wandeling zelf waar bezoekers het meest van zullen genieten. Het is rustig, groen en geeft je een prachtig uitzicht over de stad Mooie foto’s zijn verzekerd als je deze bijzondere route loopt. Deze keuze is natuurlijk alleen leuk als het lekker weer is. Wanner het regenachtig is raden wij je aan om de optie van hieronder te kiezen. Je hebt namelijk niet zoveel zin om helemaal nat te worden na een eindje wandelen.

  1. Groeningemuseum

Als je op een regenachtige dag vastzit in Brugge, hoef je niet in paniek te raken. De stad heeft een groot aantal ongelooflijke musea. Een van de beste is het Groeningemuseum. Met een gigantische collectie Vlaamse kunstwerken van wereldberoemde schilders als Jan van Eyck en Hans Memling is dit museum de trots van Vlaanderen. Bewonder de bijna onmogelijke levendige kleuren, de gedetailleerde gelaatsuitdrukkingen van de geschilderde figuren en het vaak religieus geïnspireerde verhaal van de schilderijen. Je kunt het in feite een beetje zien als het Rijsmuseum van België. Het is de plek waar alle mooie kunst verzameld is en waar mensen echt de schilderijen uit het Belgische verleden kunnen ontdekken. Je kunt op internet meer informatie vinden met betrekking tot dit museum. Hier kun je ook gelijk alvast kaartjes kopen, zo hoef je niet in de rij te staan.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen om te zien en te bezoeken in Brugge. Het is een bijzondere stad met een zeer rijke geschiedenis. Dit maakt het zeker een uitstekende keuze als je de steden hier in Nederland wel een beetje beu bent. Kies je voor een van deze activiteiten of bezienswaardigheden dan zal je in ieder geval iets leuks te doen hebben!

De beste manieren om goedkoop een stedentrip te doen

Previous article

Scandinavische invloeden die overwaaien naar Nederland

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts