OnlineReizen

Websites zoals vakantieveilingen

0

Het internet biedt ons als consument ongelooflijk veel mogelijkheden. Binnen een paar klikken kunnen we allerlei producten bestellen en bij ons thuis laten bezorgen. Maar naast producten kun je via internet ook gebruik maken van diensten of bepaalde zaken uitbesteden. Een bekend voorbeeld is Vakantieveilingen. Je kunt dit zien als een online reisbureau.

De populariteit van deze website zit hem in het feit dat je vanuit je luie stoel, vanuit je eigen huis een reis kunt boeken. Maar het veilingaspect voegt nog een belangrijk extra voordeel toe: de prijzen zijn super voordelig. Je moet er dan ook snel bij zijn, want deze aanbiedingen zijn beperkt geldig. Het brengt dus ook nog eens spanning met zich mee! Ondertussen zijn er meer websites die het concept van vakantieveilingen hanteren.

Catawiki

Een van de bekendste websites die dit concept ook gebruikt is Catawiki. Deze Nederlandse veilingsite startte in 2008. Ondertussen is het een wereldwijd bekende veilingsite voor allerlei producten. Het principe lijkt op dat van Vakantieveilingen, maar in dit geval gaat het niet om reizen maar om producten. Dat gaat van allerlei soorten producten. Denk aan kunst, fashion, auto’s, boeken en wijnen. Al dit soort producten kunnen via deze website worden geveild aan geïnteresseerden. Deze kunnen een bod plaatsen en tegen elkaar op bieden. Er zijn allerlei experts aangesloten bij de website om de producten te kunnen beoordelen die worden aangeboden. De hoogste bieder krijgt het product en binnen drie werkdagen wordt dat product bij de koper thuis afgeleverd.

Websites met dagaanbiedingen

Een andere categorie van websites die lijkt op Vakantieveilingen is de categorie van websites met dagaanbiedingen. Deze zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Niet zo verwonderlijk, want voor veel mensen is het een plek om te profiteren van mooie aanbiedingen. Het werkt net even iets anders als een ‘echte’ veilingsite zoals Catawiki.

Deze websites met mooie deals bieden tijdelijke aanbiedingen aan en selecteren zelf de producten hiervoor. Ook hier moet je dus snel beslissingen nemen om te kunnen profiteren van een aanbieding. Maar de aanbiedingen die worden aangeboden via deze websites zijn echt opmerkelijk voordelig. Door dit soort websites goed in de gaten te houden kun je allerlei soorten producten voor kleine prijzen aanschaffen.

Ticketveiling

Binnen de websites die echt gebruik maken van het principe van veilingen zie je steeds meer specialismen ontstaan. Zo zijn er specifieke websites waar je kunt bieden op tickets. Denk aan welness arrangementen of festival tickets. Dit zijn dus geen deals met vaste prijzen, maar je moet echt een bod uitbrengen per product.

Hotelkamers

Een ander specialisme dat hierbij ontstaan is, is het bieden op hotelkamers. De naam zegt het natuurlijk al, hier kun je een bod uitbrengen op hotelkamers. Je kunt aanbiedingen vinden van allerlei hotels van over de hele wereld. Zo kun je uiteindelijk behoorlijk wat geld besparen op een trip of vakantie.

Het model dat websites als Vakantieveilingen gebruiken is dus erg in opkomst. En dat is helemaal niet erg: het levert je als consument echt een mooie kostenbesparing op! Ook zijn er de zogenaamde kortingscodes websites, waar je ook flink mee kunt besparen, zoals is er zelfs nog een Vakantieveilingen kortingscode bij Tripwise in te voeren voor nog goedkopere vakanties!

Singapore Airlines lanceert ’s werelds langste lijnvlucht

Previous article

10 Extreme sporten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt!

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts