Tips

Welke spullen zijn essentieel voor een fietsvakantie?

0

De manier waarop we over vakanties en reizen zijn gaan denken, is in 2020 behoorlijk verandert. Vakantie in eigen land, of in ieder geval Europa, was voor velen de enige manier om vakantie te vieren. Ook vliegen doen we een stuk minder en de vraag is of we dat op korte termijn wel weer (veilig) kunnen en willen. Overweeg je dus vakantie in de buurt te houden komend jaar, dan is een fietsvakantie misschien wel iets voor jou. Maar welke spullen mag je dan echt niet vergeten? Wij zetten de essentiële spullen voor een fietsvakantie op een rijtje.

Reparatie en onderhoud

Je fiets is je vervoersmiddel tijdens je fietsvakantie, dus die verdient wel wat extra aandacht. Een lekke band moet je snel kunnen plakken, af en toe zal er een boutje of moertje aangedraaid moeten worden of iets gesmeerd worden. Met de reparatie en onderhoudsspullen van Bikester weet je zeker dat je de juiste spullen bij je hebt, wat er onderweg ook mag gebeuren.

Lichtgewicht

Op fietsvakantie fiets je van de ene bestemming naar de andere en moet je dus je gehele bagage op de fiets vervoeren. Dat is wel even wat anders dan die 20 kilo die je in het vliegtuig in een koffer mag proppen!

Daarom is het aan te raden om aan de ene kant zo min mogelijk mee te nemen, en aan de andere kant datgeen wat je meeneemt zo lichtgewicht mogelijk mee te nemen. Tegenwoordig kun je heel veel spullen, van handdoeken tot kleding, in lichtgewicht uitvoering krijgen, die ook nog eens weinig plaats in beslag nemen.

Vloeistoffen zijn vaak zwaar en onhandig mee te nemen. Zeep, maar ook wasmiddel (een keer je kleding wassen zorgt ervoor dat je minder mee hoeft te nemen), shampoo etc kun je in vaste vorm krijgen, dit is lichter en gemakkelijk mee te nemen.

Op alle weersomstandigheden voorbereid

Je kunt op fietsvakantie, vooral als je in eigen land blijft, ook wel eens een regenbui tegenkomen. Zorg voor regenkleding maar vooral ook voor regenhoezen zodat je bagage droog blijft. Niets zo vervelend als wanneer alles nat wordt en slecht droogt! Maar vergeet ook de zonnebrand, een petje en andere bescherming tegen de zon niet, je vergeet het snel als je op de fiets zit maar je pakt gemakkelijk heel wat uren zon mee.

Voordelen om nu al je vakantie voor 2021 te boeken

Previous article

Maak van je eigen huis een vakantiehuis

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts