Tips

Zo maak je jouw tuin helemaal zomerproof

0

Met de koude winterdagen buiten kunnen wij niet wachten tot het weer zomer is. Lange dagen, korte nachten, warme temperaturen buiten en het zonlicht wat elke ochtend op je gezicht kan vallen. Kun jij ook niet wachten om tijdens de warme zomerdagen lekker buiten in je tuin te gaan zitten? Dan is het wellicht een goed idee om te kijken of je tuin hier ook al helemaal klaar voor is, of dat het exterieur van jouw tuin misschien nog wel een upgrade kan gebruiken. Tips om je tuin helemaal klaar voor de zomer te maken, hebben we verzameld in dit artikel.

Een grote tuinset

Een tuin in de zomer is niets wanneer je er niet ook lekker in kunt loungen. Om de lounge-mogelijkheden in je tuin te kunnen vergroten, kun je een tuinset aanschaffen met genoeg zit- en ligplekken voor iedereen die er woont of te gast is. Denk bijvoorbeeld aan een tuinset kopen met een hoekgedeelte, zodat je ook languit neer kunt ploffen om van de zonnestralen te genieten.

turned-on lights outside houses

Operbergruimte

Misschien dat het niet direct in je opkomt om opbergruimte te creëren in jouw tuin, maar toch kan dit ontzettend handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je kussens van jouw tuinmeubelen veilig wil opbergen. Als je dit niet doen, loop je het risico dat ze natgeregend worden of, vanwege het vochtige weer tijdens de meeste zomernachten, snel hun kwaliteit verliezen. Een waterdichte opbergbox voor in de tuin kan hier dé oplossing voor zijn. Het zorgt ervoor dat jouw tuinmeubelen en accessoires goed beschermd kunnen worden.

Lichtjes

Soms vergeten we hoe belangrijk en bepalend licht kan zijn voor de sfeer. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een romantisch diner: je dineert veel liever onder kaarslicht, dan onder fel Tl-licht, toch? Fel Tl-licht doet je misschien zelfs eerder denken aan de sfeer in een verhoorkamer bij de politie dan aan een knus avondje. Om ook de sfeer in jouw tuin te kunnen verbeteren, kun je lichtjes aanschaffen om het wat gezelliger te maken, zeker ’s avonds. Denk bijvoorbeeld aan een lichtslinger op batterijen die waterproof is. Ook zijn er tegenwoordig buitenkaarsen te koop, die hetzelfde werken als normale kaarsen maar wel tegen wat regen of wind kunnen. Ook sommige lichtslingers zijn waterproof, waardoor je ook buiten kunt genieten van gezellige lichtjes.

Buitenkeuken

Als je de tijd en het budget ervoor hebt, overweeg dan eens te investeren in een buitenkeuken. Dit maakt het zomergevoel in jouw tuin echt optimaal: zo kun je naast barbecueën ook drankjes en andere hapjes regelrecht uit je tuin serveren. Een buitenkeuken zorgt ervoor dat jouw tuin de perfecte plek wordt om gasten te ontvangen. Een buitenkeuken is misschien even een grote investering, maar zal ook bijdragen aan de waarde van jouw huis wanneer je deze ooit in de verkoop zou willen zetten. Een korte termijn investering die zich hopelijk op lange termijn uit zal betalen, dus.

Hoe berg je je kostbare spullen op tijdens het reizen?

Previous article

Waarom zou je kiezen voor een glampingvakantie in Frankrijk

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts