Reizen

Zo pak je je koffer slim in voor een zonvakantie

0

Ga je bijna op vakantie naar een zonnig oord? Lucky you! Zonvakanties zijn voor velen de favoriete vakanties van het jaar, misschien omdat Nederland vaak toch nog wat grauw is. Daarom ligt jouw gebloemde zomerjurkje soms al weken, misschien zelfs maanden, te wachten om gedragen te worden. Maar als je deze mee wil nemen naar bestemming, is dat soms lastig omdat je koffer misschien al wel vol zit. Heeft niet iedereen stress voor de douane omdat je koffer thuis maar nèt dicht kon en misschien wel de gewichtslimiet overschrijdt?

Packing cubes

De nummer één tip om je koffer slim in te pakken en direct ook meer overzicht te hebben in je koffer zijn packing cubes. Die bestel je voor een paar euro online en zijn als het ware een paar stoffen dozen, waar je je kleding gecatoriseerd over kunt verdelen.

Rollen

Door al je kleding op te rollen houd je in je koffer veel meer ruimte over. Je kunt dus veel meer kleding meenemen! Of je kiest juist voor de techniek om je kleding op de heenreis niet te rollen, zodat je dit op de terugweg wel kunt doen. Dan reken je namelijk wat extra ruimte mee voor eventuele shopsessies op vakantie. Tips over het rollen van je kleding en het effectief inpakken van je koffer vind je hier.

Kijk naar de afgelopen 6 maanden

Een belangrijke tip voor het inpakken van je koffer voor een zonvakantie is dat je moet kijken naar de afgelopen 6 maanden. Kleding die je toen nooit hebt gedragen, zal je waarschijnlijk ook op vakantie niet aandoen. Veel mensen zijn geneigd om op vakantie een soort alterego te bedenken, die plotseling veel uitbundigere/kleurrijke kleding draagt en meer durft. Echter, als je voor je kast staat (ook al is dit op vakantie) ben je wel dezelfde persoon. Die waarschijnlijk dezelfde kledingkeuzes maakt. Dus ook al kocht je een bepaald topje ‘omdat ‘ie zo leuk staat op vakantie’, draag je hem niet thuis, dan waarschijnlijk ook niet op vakantie. Dus ook al wil je je koffer vol pakken met feestjurken, als je die thuis niet aanhebt, neem ze dan ook niet mee.

Elimineren, elimineren, elimineren

Een andere tip om je koffer slim in te pakken voor vakantie is door eerst álles te pakken wat je mee zou willen nemen op vakantie. Vervolgens dwing je jezelf om de helft hiervan te elimineren. Zo houdt je alleen de kledingstukken over die je écht wil dragen. Je kent het immers vast wel: je gaat weg met een koffer vel kleding die je aan wil doen, maar draagt uiteindelijk slechts de helft. En da’s zonde, van je kofferruimte.

Kijk naar Marie Kondo

Opruimgoeroe en auteur Marie Kondo laat in haar boeken en nieuwe Netflix serie zien hoe je je huis netjes houdt. De afleveringen werken bijna therapeutisch en hebben vaak een goede invloed: na het kijken wil je direct je huis opruimen. Ze geeft daarnaast ook heel veel tips voor het slim inpakken van je koffer, en een filmpje hierover kijk je hier.

Individuele rondreis tips voor Zuid-Amerika

Previous article

Backpack tips om Afrika echt te beleven

Next article

Popular Posts

Login/Sign up

Popular Posts